Bayık: PKK ölüm döşeğinde olan bir halkı dünyanın umudu yaptı

PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, "PKK ölüm döşeğinde olan bir halkı dünyanın umudu yaptı. Bundan dolayı insanlık PKK'yi, Kürtleri ve Rêber Apo'yu örnek alıyor" dedi.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK'nin 43. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle görüntülü bir mesaj yayınladı. PKK'nin kuruluş yıl dönümünü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a, gerillaya ve Kürdistan halkına kutlayan Bayık, PKK'nin büyük zorluklarla bugünlere geldiğini belirtti.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kadın özgürlüğünü esas alarak PKK'yi geliştirdiğini ve bu sayede şu an direnişleri ile destanlar yazan Kürt kadınlarının dünya kadınlarına örnek olduğunu ifade eden Bayık, "Bugün Kürt kadınlarının mücadelesi tüm dünya kadınlarına örnek oluyorsa bu Önderliğin verdiği emekler sayesindedir. Bundan dolayı herkes Rêber Apo'ya borçludur. Bu borcu da her şartta ödemeliler. Dünyada Rêber Apo'nun özgürlüğü ve PKK için kampanyalar yapılıyor. Bu da Kürt halkının nereden nereye geldiğini gösteriyor" diye konuştu.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık'ın Sterk TV'de yayınlanan mesajı şöyle:

"PKK'nin kuruluşu bizler için, halkımız için bir bayramdır. Bu vesile ile ile Önder Apo'nun, PKK'nin, PKK çalışanlarının, özellikle gerillanın, zidan direnişlerinin, halkımızın ve tüm dostlarımızın diriliş bayramı kutlu olsun. Heval Haki Karer şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyor, anıları önünde saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimize, önderliğimize ve Kürdistan halkına verdiğimiz sözü yineliyorum.

PKK dediğimizde akla Rêber Apo ve şehitler gelir. Çünkü PKK heval Haki'nin şehadetinin ardından kuruldu. Rêber Apo yoldaşlığa verdiği önemi böyle yaşattı. Eğer Rêber Apo büyük bir mücadeleyi geliştirdi ise bunun sebebi de yaşadığı büyük öfkedir. Devrimcilikte iki his hassastır. Biri öfke, diğeri sevgidir. Rêber Apo'da bu ikisi de büyüktür. Bundan dolayı büyük bir mücadele, büyük değerler yarattı. Önderlik yaşadığı öfkenin ardından işgalci, soykırımcı devlete karşı ayaklandı. Düşmanın Kürt halkına yönelik soykırım siyasetini kabul etmedi. Yine Kürt halkının yaşadığı durumu da kabul etmedi. PKK demek zulme, adaletsizliğe, soykırıma, köleliğe karşı durmak demektir. Özgürlük ve demokraside ısrardır. Özgürlüğe aşık olan Önderlik daha köydeyken demokrasi ve özgürlük mücadelesi başlattı.

Hayatını Kürt halkının özgürlüğüne hizmet etmeye adamazsan Kürdistan'da düşmana karşı duramazsın. Karşı dursan da netice alamazsın. Bu yüzden daha Rêber Apo fedailiği esas aldı. Çünkü ancak fedai bir militan Kürt halkını ölüm uykusundan kaldırıp canlandırabilir. Bazıları fedailik dışında da Türk devletine karşı durabileceklerini, devrimcilik yapabileceklerini, sonuç alabileceklerini zannetti. Fakat sadece kendilerini kandırdılar. Sonunda herkes gördü ki önderliğin yarattığı militanlık dışında kimse işgalcilere karşı duramaz ve halkı savunamaz. Başka yolları deneyen örgütlerin hiç birinin şuan olmayışı bunun kanıtıdır. Kürdistan değişim-dönüşümü yaratan Rêber Apo ve militanlarıdır.

KÜRT TOPLUMUNDA BÜYÜK BİR UMUTSUZLUK VARDI

PKK'nin zorlu şartlarda büyük bir mücadele yürütüyor. Dünyada Kürdistan devrimcileri kadar hiç bir devrimci bu kadar zorluktan geçmiyor. Bu bir gerçektir. Çünkü Kürt halkının düşmanı güçlüdür. Kürdistan'da soykırım siyaseti yürütüyor. Bu yüzden dünyadaki devrimlerden daha zordur Kürdistan devrimi. Ama Önderlik hiç bir zaman imkan olmadığı için mücadele yürütemeyiz demedi. Asla böyle bir şikayette bulunmadı. Tam tersi her zorluğu aşmak için bir yol bulmuştur ve bunun sonucunda mücadele daha da büyümüştür. Önderlik Kürt halkını çok zor şartlarda geliştirdi. Kürt halkına zorluklara karşı nasıl duracağının ve nasıl kazanacağının eğitimini verdi. Çünkü işgalciler Kürt toplumunda büyük bir umutsuzluk yaratmıştı. Rêber Apo buna karşı durdu. Verdiği bir örnekte; Amed'de bir Kürt ile konuştuğunda o kişi önderliğe, "Kürt öldü, kuruyan bir ağacı yeniden canlandırabilir misin? Bu mümkün değil" diyor. Önderlik ise o kuruyan ağacı yeniden canlandıracağını söylüyor. Önderlik hiç bir zaman zorluklardan kaçmamıştır. Çünkü eğer o zorlukları aşamazsa Kürt halkının ölümden kurtulamayacağını biliyor. Kürtlerine de bunu anlamasını sağladı Önderlik. Bu yüzden Kürt halkı değerlerine ve onuruna sahip çıkarak ayaklandı.

Yine Rêber Apo'nun bir özelliği daha var. Bu hareket kuruluşundan bugüne kadar bu temelde mücadele ediyor. Herşeyden önce kendine inanacaksın, kendi gücüne inanacaksın, neye ihtiyacın varsa onu gidermek için mücadele edeceksin. Çözümü kendinde bulacaksın, hiç bir zaman dışarıdan bir güçle çözümü esas almayacaksın. İşte Rêber Apo bu temelde PKK'yi kurduğu için büyük başarılar ve kazanımlar elde edildi. PKK'nin kuruluşunda yer alan gençler her zaman halk için çalıştı hiç bir zaman maddiyatı, iktidarı esas almadı. Böyle bir şeye gerek görmediler. Tek dertleri halkın ihtiyaçları ve halkı ölümden kurtarmak, özgürlük için yaşatmak. Bu yüzden her şeylerini halkın demokrasi ve özgürlük mücadelesi için adadılar. Kürt halkına kazanım sağlamak için canlarını feda ettiler. Kürt halkını ölümden kurtardılar, yeniden hayata döndürdüler. Ölüm döşeğinde olan bir halkı bugün dünyanın umudu yaptı. Bu yüzden insanlık, demokrasi ve özgürlük için mücadele edenler PKK, Kürt halkı ve Rêber Apo'yu örnek alıyor.

Önderlik sadece siyasi, askeri bir hareket yaratmadı esas olarak eğitime önem verdi. Önderlik PKK ile yüzde 80 eğitimi esas aldı, diğer şeyler yüzde 20'dir. Çünkü Kürt halkı için eğitimi esas aldı. İşte Kürt halkının yeniden canlanması, gelişmesi bu eğitimle bağlantılıdır. Kürt halkı PKK, Önderlik ve militanları ile birçok kazanım sağlamıştır. Kimse bunu inkar edemez. Hatta bugün bazı imkanlara sahip olanlar da Rêber Apo sayesinde o imkanlara kavuşmuştur. Bu imkanları Kürt halkına hizmet için kullanmak yerine, Rêber Apo'ya, PKK'ye, gerillaya ve Kürt halkına karşı kullanıyorlar. Halkımız bunu da görüyor.

KÜRT KADINLARI DESTANLAR YAZIYOR

PKK daha ilk kurulduğu günlerde gençleri ve kadınları esas aldı. Bu temelde gençlik, kadın ve halk hareketine dönüştü. Eğer bugün herkes Rêber Apo ve PKK'ye sahip çıkıyorsa sebebi budur. Önderlik kadın özgürlüğünü esas aldı. Çünkü tüm özgürlüklerin temelinde kadın özgürlüğü olduğunu gördü. Eğer kadın özgürleşmez ise kimsenin özgürleşmeyeceğini biliyordu. Bu yüzden kadın özgürlük ideolojisini, felsefesini, teorisini, pratiğini ve örgütünü geliştirdi. Eğer PKK bir halk hareketi olmuşsa sebebi budur. Bilindiği gibi Ortadoğu'da, Kürtlerden ve Kürt kadınlarından daha geri bir toplum yoktu. Dünya da bunu biliyordu. Rêber Apo bunu asla kabul etmedi. Kürt halkına ve kadınlarına bunu yakıştırmadı. Büyük bir öfke duydu. Bundan dolayı Kürt kadınında ve halkında değişim-dönüşüm yarattı. Kürt kadınlarını ve halkını geri görenler bugün kendilerine örnek alıyorlar. Çünkü Kürt halkı ve kadınlar destanlar yazıyor. Hem Ortadoğu için, hem de insanlık için.

Bugün Kürt kadınlarının mücadelesi tüm dünya kadınlarına örnek oluyorsa bu önderliğin verdiği emekler sayesindedir. Bundan dolayı herkes Rêber Apo'ya borçludur. Bu borcu da her şartta ödemeliler. Dünyada Rêber Apo'nun özgürlüğü ve PKK için kampanyalar yapılıyor. Bu Kürt halkının nereden nereye geldiğini gösteriyor. Bu vesile ile "Dem dema azadiyê ye" hamlesinde yer alan, önderliğin fiziki özgürlüğü için mücadele eden, PKK'nin "terör" listesinden çıkarılması için çalışma yürüten herkesi selamlıyor, hürmetlerimi sunuyorum. Kutsal bir çalışma yürütüyorlar. Her ne kadar PKK ve Kürt halkı için bu çalışmaları yürütüyorlarsa da esas olarak kendi gelecekleri için de çalışma yapıyorlar. Bunu anladıkları için Rêber Apo'ya ve PKK'ye sahip çıkıyor ve bu kampanyayı yürütüyorlar. İnanıyorum ki kampanya başarıya ulaşacaktır.

RÊBER APO, GERİLLA VE PKK AMANSIZ BİR MÜCADELE YÜRÜTÜYOR

Bilindiği gibi çok vahşi bir düşmana karşı mücadele yürütüyoruz. Bu düşmanın arkasında ona yardım eden, destek veren bir sistem var. Başlarda Türk devletine daha fazla yardım ediyorlardı. Şimdi de yardım ediyorlar fakat başlardaki gibi değil. Bu durum kendiliğinden olmadı, verdiğimiz mücadele ile oldu. Mücadeleyi her büyüttüğümüzde Türk devletinin gerçek yüzünü herkese gösterdik. Bu yüzden yardım edenler gittikçe azaldı. Bazıları şuan yardım etmiyor. AKP-MHP iktidarı hem Türkiye'de, hem de dışarıda çok sıkışmış durumda. Eskisi gibi destek görmüyor bu bir gerçek. AKP-MHP rejimi hem içeride, hem dışarıda sıkıştığı için psikolojik savaş yürütüyor. Bu şekilde hem Türkiye, hem de dünya kamuoyunu kandırmak istiyor. Mücadelemiz bunun da önünü aldı. Artık kimseyi kandıramazlar. Çünkü onların gerçek yüzünü herkese gösterdik. Bu yüzden Kürdistan halkı bu iktidara kulak asmamalıdır. Rêber Apo, PKK ve gerillaya kulak vermeliler. Rêber Apo, gerilla ve PKK amansız bir mücadele yürütüyor. Bu mücadeleyi Kürt halkı, Ortadoğu halkı ve insanlık için yürütüyor.

Bundan dolayı bu hareketin fedaileri Xakûrkê, Avaşin ve Zap'ta destanlar yazıyor. Bu ruh fedai, özgürlük ve demokrasi ruhudur. İnsanlık değerlerini yaşatmak için canlarını veriyorlar. İşgalci Türk devleti destan yazan fedailerin direnişini geçemeyince kimyasal silaha başvuruyor. Kimyasala başvurunca herkesin direnişi bırakıp kaçacağını ve bu şekilde soykırım siyasetinde başarıya ulaşacaklarını zannettiler. Fakat Rêber Apo'nun ve Kürt halkının fedaileri kimyasala karşı durdular. Canlarını verdiler ama yine de topraklarını terk etmediler ve düşmana büyük darbeler vurdular. Herkes bu direniş ruhunu esas aldığı takdirde zafere ulaşacaktır. Bu direniş ruhu insanlık değerlerini temsil ediyor.

Rêber Apo bu ruh ile başladı ve hareketi bugünlere getirdi. PKK hareketi bugün insanlık için umut olmuş durumda. PKK'nin mücadelesi AKP-MHP iktidarını yok olma ile karşı karşıya getirdi. Bunu herkes görüyor. PKK'nin 44. kuruluş yılına giriyoruz. Bu yüzden mücadelemizi daha da büyütmeliyiz. Mücadelemiz ile AKP-MHP iktidarını nasıl ki yıkılma noktasına getirdiysek, inanıyorum ki bu sene yıkımı da tamamlayacağız. Halkımıza, Türkiye halklarına, insanlığa baharı yaşatacağız. Bu temelde kazanacağız. Bir kez daha diriliş bayramınızı kutluyorum. Bijî Rêber Apo, Bijî PKK.