Bayındır: Zeki arkadaşımız gibi halkımız da boyun eğmeyecek

Süleymaniye'de katledilen Mehmet Zeki Çelebi’nin taziyesinde konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Zeki arkadaşımız bu zulme boyun eğmedi, halkımız da eğmeyecek" dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Süleymaniye kentinde 17 Mayıs’ta uğradığı silahlı saldırıyla katledilen Kürt Siyasetçi Mehmet Zeki Çelebi’nin taziyesine katılarak, aileye başsağlığı dileğinde bulundu. Altıntepe Mahallesi’nde kurulan taziye evini ziyaret eden Bayındır ve beraberindekiler, aile bireyleri tarafından karşılandı.
 
'TÜM KÜRTLER DEVLETİN HEDEFİNDE'

Bayındır, "Halkımız 50 yıldır Zeki arkadaşımızın hayallerini gerçekleştirmek için mücadele ediyor. Zeki arkadaşımız devlet zulmünden dolayı sürgüne gitmek zorunda kaldı. Sürgüne gittiği halde katledildi. Devlet, hangi Kürt nerede mücadele ediyorsa onu yok etmek için çaba gösteriyor. Çünkü Kürt halkına sadece ölüm, sürgün ve cezaevini reva görüyorlar. İşte halkımızın mücadelesi bu zulme karşıdır. Zeki arkadaşımız bu zulme boyun eğmedi, halkımız da boyun eğmeyecek. Biz onların mücadelelerinin takipçileri olacağız. Halkımızın başı sağ olsun” dedi.
 
Çelebi’nin abisi Fevzi Çelebi ise taziyeye katılanlara teşekkür ederek, “Zeki bir ihanet sonucu katledildi. Biz, kardeşimizin onurlu mücadelesi ve hayallerinin takipçisi olacağız. Bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.