Elektrik faturasını ödemeyen kayyum taziyeyi yasakladı

İpekyolu Belediyesi kayyumu, HDP’li belediye döneminde yapılan taziye evlerinin elektrik faturasını ödemeyince VEDAŞ, elektrikleri kesti. Elektrik faturasını ödemeyen kayyum, halka saat 15.00’dan sonra taziyeyi yasakladı.

Van’da HDP’li belediyeleri Türk İçişleri Bakanlığı marifetiyle gasp eden kayyumlar, HDP’li belediyeler tarafından yapılan hizmetlere karşı olumsuz tavrını da sürdürüyor. 

HDP’li belediyelerin yaptığı tüm hizmetleri ortadan kaldıran ve hazırladıkları projeleri de iptal eden kayyumlar, adeta halkı cezalandırıyor. 

Bunun son örneği İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesinde yaşandı. 

Kayyum tarafından yönetilen İpekyolu Belediyesi taziye evinin elektrik faturasını ödemeyince VEDAŞ taziye evinin elektriğini kesince taziyeler karanlıkta yapılıyor.

KAYYUMUN ÇÖZÜMÜ TAZİYEYİ YASAKLAMAK OLDU

Kasım 2019’da İpekyolu Belediyesi’ne atanan kayyum Sinan Aslan, Bostaniçi Mahallesi taziye evinin elektrik faturalarını ödemedi. Bunun üzerine geçtiğimiz ay içinde taziye evine gelen Van Elektrik  Dağıtım A.Ş (VEDAŞ), taziye evinin elektriklerini kesti. 

Yurttaşların yaptığı başvurulara rağmen yeni kayyum, geçmiş kayyumdan kalan elektrik borcunu ödemeyi reddetti. 

Mahalle halkının ısrarlarına kayyum İhsan Emre Aydın’ın cevabı ise “Bundan sonra saat 15.00’dan sonra taziye olmayacak, gün içinde yaparsınız, olur biter” yanıtını verdi.

EMNİYETE VAR, TAZİYE EVİNE YOK

Kayyumun bu tutumuna mahalle halkı; “İpekyolu Belediyesi’nde onca yolsuzluğa, israfa rağmen emniyet başta olmak üzere diğer kurumların araçları İpekyolu Belediyesi’nde yakıt alıyor da bizim taziye evimizin elektrik faturasına mı para yok? Sesimize ses olmanızı istiyoruz” diyerek tepkilerini dile getirdi.