‘En büyük silahımız paradigmamızdır’

Gerilla Rojhat Qehreman, en büyük silahlarının paradigmaları olduğunu belirterek, “Öyle büyük silahlarımız olmayabilir ama inancımız ve irademiz savaşacak ve başaracak kadar güçlüdür” dedi.

Biradost alanındaki gerillalardan Dozger Zagros ve Rojhat Qehreman, ANF’ye konuştu.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik imha ve işgal savaşını, ölüm-kalım savaşı olarak gördüğünü belirten Dozger Zagros, “Yaşamak için Özgürlük Hareketi’ni tasfiye etmek istiyorlar. Türk devleti, Misak-ı Milli sınırlarını işgal etmek için önündeki en büyük engel olarak  Kürdistan Özgürlük Gerillası ve Önder Apo’nun paradigmasını görüyor” dedi. Paradigmanın, Ortadoğu’da giderek büyük ilgi gördüğünü, Rojavayê Kurdistan’da tüm halkların pratikte yaşadığını kaydeden Zagros, “Bu sistem, faşist Türk devletini ve hegemon güçleri korkutuyor. En büyük korkularından biri de kadının özgürleşmesidir” şeklinde konuştu.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na saldırılarında KDP’yi kullanmasının, büyük bir utanç olduğunu söyleyen Zagros, “Türk devletinin oyunlarına gelmeyin. Girdiğiniz bu tehlikeli yoldan dönün, yanlış tutumunuzdan vazgeçin” diye seslendi.

Zagros, kendisine yurtseverim, ülkemi seviyorum, partimle birlikteyim, PKK sempatizanıyım, Önder Apo’nun sempatizanıyım diyen herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğinin altını çizdi.

DÜŞMANIN İRADESİ KIRILDI

Kürt halkına, Önderliğe ve Özgürlük Hareketi’ne kapsamlı bir saldırının sürdürüldüğünü söyleyen gerilla Rojhat Qehreman ise şunları ifade etti: “Arkadaşları savaştıran en büyük silah, Önder Apo’nun felsefesidir. Öyle büyük silahlarımız olmayabilir ama inancımız, irademiz teknolojiye karşı savaşacak ve başaracak kadar güçlüdür. İnsanın güçlü bir inancı, yoğunlaşması olmazsa bu teknik karşısında savaşamaz. Arkadaşlarımızın savaşı karşısında düşmanın iradesi kırıldı, psikolojileri bozuldu. Her Kürt genci bu direnişte yer almalı.”