Fedailik Günü’nü selamlama eylemleri sürüyor: 12 işgalci cezalandırıldı

Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlama eylemlerinin devam ettiğini belirten HPG, 12 işgalci Türk askerinin cezalandırıldığını, 1 mobbesse kameranın imha edildiğini belirtti.

HPG Basın İrtibat Merkezi, “Güçlerimizin 30 Haziran Fedailik Günü’nü selamlamak amacıyla Apocu fedai ruhla Zilan çizgisinde gerçekleştirdiği eylemler devam etmektedir. Güçlerimizin kahramanca savaşarak gerçekleştirdiği etkili eylemler sonucunda 12 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış ve 1 mobesse kamera sistemi imha edilmiştir. İşgalci TC ordusu Direniş Alanları’nı onlarca kez obüsler, saldırı helikopterleri ve 14 kez savaş uçaklarıyla bombalamıştır” dedi.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

29 Haziran günü Kokerê alanına doğru harekete geçen işgalciler hareketli timlerimiz tarafından takibe alınmıştır. Denetim altındaki işgalciler saat 05:30’da iki koldan hedeflenerek vurulmuştur. Birinci eylem kolu; işgalcileri ağır ve ferdi silahlarla hedeflemiş, burada 2 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır. İkinci eylem kolu ise; işgalcileri yakın mesafeden etkili bir şekilde vurarak 5 işgalciyi cezalandırmış, 2 işgalciyi de yaralamıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

27 Haziran saat 21:00’da Çemço alanını bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından yoğun ateş altına alınmıştır. Güçlerimizin müdahalesi sonucunda helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

28 Haziran saat 05:30 ve 08:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler harekete geçtiğinde hareketli timlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

28 Haziran öğle saatlerinde Girê FM Direniş Alanı’ndaki 1 işgalci, YJA Star güçlerimiz tarafından suikast taktiğiyle hedeflenerek cezalandırılmıştır.

28 Haziran saat 15:20’de Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalciler önce ağır silahlar, sonra da sabotaj taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylemlerin ardından işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlardır. Aynı gün işgalcilere ait 1 mobesse kamera sistemi güçlerimiz tarafından imha edilmiştir.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Haziran günü Zap bölgesine bağlı Şikefta Birîndara alanı kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

28 Haziran günü Çemço, Sîda, Saca, Girê FM, Girê Cûdî, Girê Amediyê, Kurojahro ve Şehîd Şahîn Direniş Alanları onlarca kez sınırdaki karakollardan atılan obüsler, saldırı helikopterleri ve 10 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

28 Haziran günü Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı sınırdaki karakollardan atılan obüsler ve 4 kez de savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. Bombardımanlar sonucunda ormanlık alanlarda çıkan yangınlar devam etmektedir.

28 Haziran günü Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkarî Direniş Alanı ve Girê Şehîd Zemanî savaş tünelleri saldırı helikopterleri ve sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.”