Garê'de şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

Garê’de şehit düşen gerillanın kimliğini açıklayan HPG, “Botan yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin birçok alanında fedakarca emek vermiş, çalışma yürütmüş öncü bir Apocu militandır” dedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin açıklaması şöyle:

“Botan yoldaşımız Garê alanında görevi başındayken 18 Kasım 2021 günü sömürgeci TC devletinin gerçekleştirdiği hava saldırıları sonucunda şehadete ulaşmıştır. Bu alçakça saldırının bir ihbar ve ajan faaliyeti sonucunda gerçekleştiği anlaşılmaktadır. Botan yoldaşımız Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin birçok alanında fedakarca emek vermiş, çalışma yürütmüş öncü bir Apocu militandır. Fakat Türk özel savaş medyasının çokça işleyerek çarpıttığı gibi partimizin dış ilişkiler sorumlusu değildir.

Şehadete ulaşan Botan yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Botan Malazgirt
Adı Soyadı: Lêhat Gören
Doğum Yeri: Mûş
Anne – Baba Adı: Süheyla – Salih
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Kasım 2021 / Garê

 

Bir süre Zap ve Heftanîn alanlarında kalan Botan yoldaşımız bu süreç içerisinde gerillacılığın temel ilkelerini öğrenmiş ve bunları başarıyla pratikleştirmiştir. Aynı zamanda gerilla içerisinde partimizin temel değerlerinden biri olan yoldaşlık ilişkilerinde derinleşme yaşamış, Önder Apo ve şehitlerimize layık bir yoldaş olabilmek için sürekli çabalamıştır. Yine bu süreçte askeri alanda kendisini geliştirmiş ve her anlamıyla sömürgecilikle yürütülen bu savaşa kendisini hazırlamıştır. 2015 yılında DAİŞ çetelerinin Rojava’ya saldırısı sırasında buradaki halkımızın yardımına koşan Botan yoldaşımız birçok savaşta ve devrimci hamlede yer alarak tüm insanlığın DAİŞ faşizminden kurtulmasında önemli bir emeğin sahibi olmuştur. Bu savaş süreci içerisinde birçok kez yaralanmasına rağmen mücadele azim ve kararlılığından bir adım bile geri atmamıştır. Aksine düşmana olan kini daha da bilenmiş ve Türk sömürgeciliğinin mutlaka yenilgiye uğratılarak zaferin kazanılması gerektiğine tüm benliğiyle inanmıştır. Bunun için profesyonel gerillacılıkta ve Önderlik felsefesinde daha fazla derinleşmesi gerektiğine inanmış ve eğitim süreçlerinden geçmiştir. Yaşadığı derin yoğunlaşma sonrasında Demokratik Modernite Gerillacılığını özümseyen Botan yoldaşımız aldığı komutanlık göreviyle Demokratik Modernite Gerillacılığının öncülerinden olmuştur. Botan yoldaşımız ideolojik ve askeri alanlardaki yetkinliği kadar yaşam içerisindeki doğal ve sade kişiliğiyle de tüm yoldaşlarına örnek olmuştur. Yine emekçi ve fedakar kişiliğiyle tüm çalışmalara öncülük yaparak yeni dönemin komuta çizgisinin nasıl olması gerektiğinin somut örneği olan Botan yoldaşımız, şehit düştüğü ana kadar bu bilinç ve sorumlulukla katılım sağlamıştır.Botan yoldaşımız Serhed’in direniş kenti Milazgir’da yurtsever ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde önemli bedeller vermiş bir değer ailesinde doğmuştur. Ailesinin bu özelliklerinden dolayı Botan yoldaşımız da partimiz PKK’yi tanımış ve sempati duymuştur. Partimizin yürüttüğü özgürlük mücadelesinden ve yakın akrabalarından şehadetlerin yaşanmasından etkilenen Botan yoldaşımız gençlik dönemlerinden itibaren legal alanda çalışmalar yürütmüştür. Fakat halkımızın soykırımı üzerinden varlığını sürdüren TC’ye karşı ancak silahlı mücadele verilerek zaferin kazanılabileceğine inanmış ve yönünü Kürdistan’ın özgür dağlarına vermiştir.

Her anını mücadele ile geçiren ve Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde önemli bir emeğin sahibi olan Botan yoldaşımızı Kürtlük bilinciyle büyüterek yurtseverlik görevlerini yerine getiren değerli Gören ailesine başta olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz, şehitlerimizin bizlere talimatı olan zaferi mutlaka gerçekleştireceğimizin sözünü yineliyoruz.”