Gerillanın ele geçirdiği fotokapanın görüntüleri

Gerilla güçleri Metina’da işgalci Türk askerlerinin yerleştirdiği bir fotokapanı tespit ederek etkisiz hale getirdi.

HPG gerillaları, Medya Savunma Alanları’nda işgalci Türk devlet güçleri tarafından yerleştirilmiş bir fotokapanı tespit etti ve etkisiz hale getirdi.

Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’na yönelik yeni bir işgal operasyonu yürütüyor. Özellikle Avaşîn, Zap ve Metîna bölgeleri bu saldırıların hedefinde yer alıyor.

Son aylarda gerillaya karşı sonuç alabilmek için, zehirli gazlarla işlediği savaş suçlarını boyutlandırdı. Ancak Türk devleti yoğun bir şekilde askeri teknolojiye ve zehirli gazlara başvurmasına rağmen gerilla karşısında ilerleme sağlayamıyor.

4 Ekim günü saat 15.40 sıralarında Türk ordusunun bölgeye yerleştirdiği bir fotokapan gerilla tarafından tespit edildi. HPG daha önceki bir açıklamasında bu bilgiyi vermişti.

Gerilla güçleri, Metina’la bağlı Girê Azad alanında tespit ettiği fotokapan, kameraya alındı.

Görüntüde, kütük biçiminde kamufle edilmiş fotokapanın bir gerilla tarafından açıldığı ve etkisiz hale getirildiği görülüyor.

Ele geçirilen malzemeler sadece fotokapan ile sınırlı değil. Üç temel savaş cephesi olan Metina, Zap ve Avaşin’de nisan ayından bu yana Türk ordusuna ait yüklü miktarda askeri malzeme ele geçirdi. Bunlar arasında çok sayıda silah, yüzlerce kilo patlayıcı, onlarca kamera ve mobese var.

Türk askerleri Avaşin’in Werxelê bölgesinde bazı alanlardan kaçarken arkalarında bıraktığı çok sayıda askeri malzemeye ilişkin görüntüler de 14 Ekim’de ANF tarafından yayınlanmıştı