Gerillanın Werxelê direnişi sürüyor: İşgalciler ilerleyemedi

İşgalci Türk devleti Werxelê Direniş Alanı’nı 7 kez patlayıcılar ve ağır silahlar ile bombalamasına rağmen gerilla güçlerinin direnişi sonucu ilerleyemedi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

16 Eylül günü 19:45 – 22:00 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı 7 kez patlayıcılar ve ağır silahlar ile bombalamıştır. Gerçekleştirilen ağır bombardımanlar ardından Direniş Alanı’na girmek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında yoğun çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin direnişi karşısında işgalciler ilerleyememiştir.

16 Eylül 15:27 – 22:20 saatleri arasında Garê bölgesine bağlı Kafya alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

16 Eylül günü 19:20 – 22:00 saatleri arasında Metîna bölgesine bağlı Qaşûra hattında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Amediye ilçesinin Kanî Masî nahiyesine bağlı Kêste, Hirorê, Êdinê, Dêşîşê ve Serarû köylerinin çevresi ile Koordîne alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır. 

16 Eylül günü gece saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır. Aynı saatlerde Girê Qartal, Stûnê, Geliyê Basya, Dola Bizina ve Werxelê alanları saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

 16 Eylül günü 13:20 – 13:30 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı Kurojahro alanı savaş uçakları ile bombalanmıştır.

İran güçleri, 8 – 15 Eylül tarihleri arasında Berbizina, Goşînê, Girê Şehîd Laşer ve Kelaşîn alanlarını uçaklar ve havanlar ile bombalamıştır.

15 Eylül günü Dinartê’ye bağlı bir alanda KDP güçlerine dönük yapılan olayla güçlerimizin herhangi bir ilişkisi yoktur. KDP yetkililerinin olayı araştırmadan direkt hareketimize yüklemeleri doğru değildir, gerçekle alakası yoktur."