HPG: 11 işgalci cezalandırıldı, 1 helikopter darbelendi

Hareketli gerilla timlerinin gerçekleştirdiği eylemlerde 11 işgalci Türk askeri cezalandırılırken, 1 saldırı helikopteri de darbelendi.

HPG Basın İrtibat Merkezi,  “Hareketli timlerimizin etkili vuruşları sonucunda 11 işgalci cezalandırılmış, 2 işgalci yaralanmış ve 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir. Güçlerimiz karşısında sonuç alamayan işgalci TC ordusu direniş alanlarını 23 kez savaş uçakları, 14 kez saldırı helikopterleri, 3 kez kimyasal silah ve patlayıcılar ve onlarca kez de obüslerle bombalamıştı”

HPG, gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

30 Haziran saat 19:50’de Kokerê alanındaki işgalciler hareketli timlerimizce üç koldan hedeflenerek koordineli gerilla eylemiyle vurulmuştur. Güçlerimizin ağır ve ferdi silahlarla gerçekleştirdiği bu eylemde en az 4 işgalci cezalandırılmış ve 2 işgalci de yaralanmıştır.

1 Temmuz saat 02:30’da Kokerê alanındaki işgalciler YJA Star güçlerimizce suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 1 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

29 Haziran saat 22:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri güçlerimiz tarafından hedeflenerek yoğun ateş altına alınmış ve 1 saldırı helikopteri darbelenmiştir. Gerçekleştirilen müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

30 Haziran saat 09:30 ve 13:00’da Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

30 Haziran saat 11:50 ve 1 Temmuz saat 07:30’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler suikast taktiğiyle hedeflenmiş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

1 Temmuz 05:00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki işgalciler, hareketli timlerimizce hedeflenerek vurulmuş ve 2 işgalci cezalandırılmıştır.

İşgalci TC ordusunun kimyasal silah ve patlayıcılarla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Haziran’da Karker Direniş Alanı’ndaki Girê Şehîd Rêber savaş tünelleri 3 kez kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalanmıştır.

İşgalci TC ordusunun obüs, saldırı helikopterleri ve savaş uçaklarıyla gerçekleştirdiği saldırılar;

30 Haziran’da Girê Amediye, Saca, Sîda ve Rênçbiraxa alanları ile Xakurkê’ye bağlı Neqeba Sinînê alanı sınırdaki karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır. Gerçekleştirilen bombardımanların ardından Saca alanında çıkan yangınlar devam etmektedir.

30 Haziran’da Girê Hakkarî, Girê FM, Kurojahro, Girê Amediye ve Girê Cûdî Direniş Alanları 14 kez saldırı helikopterleriyle bombalanmıştır.

30 Haziran’da Girê Amediyê, Girê Bihar, Werxelê, Saca, Çemço ve Sîda Direniş Alanları 23 kez savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.”