HPG’den hava saldırılara ilişkin açıklama

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin Maxmur, Şengal ve gerilla alanlarına yönelik saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu.

HPG-BİM, Türk savaş uçaklarının hedef aldığı Maxmur ve Şengal’da HPG güçlerinin herhangi bir hareketliliği ve aktivitesinin olmadığını belirterek “Bu saldırıların katliamcı DAİŞ zihniyetinden hiçbir farkı yoktur” dedi. HPG-BİM, Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırılarında herhangi bir gerilla kaybının olmadığını kaydetti. 

KATLİAMLARIN ÜZERİNİ ÖRTME ÇABASI

HPG-BİM'in saldırılara ilişkin açıklaması şöyle:

“İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal'e yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. İşgalci TC ordusu Maxmur Mülteci Kampı'nı ve Şengal'e dönük saldırıları PKK'ye yönelik yaptığını kendi güdümündeki medya aracılığı ile servis etmiştir. İşgalci TC devleti kendi topraklarını koruyan sivil halka ve kendi oluşturdukları savunma güçlerine karşı yaptığı bu saldırıyı çarpıtarak yapacağı katliamların üzerini örtme çabası içerisine girmiştir.

DAİŞ ZİHNİYETİNDEN FARKI YOK

İşgalci TC devletinin zulmünden kaçmış bir mülteci kampı olan Maxmur halkımız ile DAİŞ’e karşı direniş içerisinde bulunan Şengal’de Êzîdî halkına yönelik gerçekleştirdiği bu saldırılar ile gerçek katliamcı yüzlerini bir kez daha açığa çıkarmıştır. Hiçbir yerde Kürde ait tek bir değeri ve kazanımı kabul etmeyen katliamcı sömürgeci TC devleti, çeşitli bahaneler üreterek alçakça saldırılar gerçekleştirmektedir. Bu saldırılar Kürt halkının ve bölgedeki halkların kazanımlarını hedeflemektedir. DAİŞ’e karşı direnen Maxmur ve Şengal halkına yönelik düzenlenen bu saldırıların katliamcı DAİŞ zihniyetinden hiçbir farkı yoktur.

SÖZKONU ALANLARDA HPG HAREKETLİLİĞİ YOK

Sözü geçen alanlarda HPG güçlerimizin herhangi bir hareketliliği ve aktivitesi bulunmamaktadır. İşgalcilerin Kürdistan'ın herhangi bir parçasında Kürt halkına ve kazanımlarına karşı yaptığı ve yapacağı her saldırıya yönelik güçlerimiz, en sert bir şekilde cevap verecektir.

ZAP, AVAŞİN VE XAKURKÊ BOMBALANDI: GERİLLA KAYBI YOK

Bu kapsamda işgalcilerin 15 Haziran günü (bugün) saat 00.05'te Medya Savunma Alanları'na dönük yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir:

Savaş uçakları Zap bölgesine bağlı Sida ve Şehit Rüstem alanlarını, Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını, Xakurkê bölgesine bağlı Sininê alanı ile Kandil bölgesine bağlı Şehidan ve Zergelê alanlarını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”