HPG: Savaş tünellerine saldıran işgalciler püskürtüldü

İşgalci Türk ordusu Avaşin’deki savaş tünellerine saldırdı. Gerillaların etkili direnişi ile karşılaşan işgalciler geri çekilmek zorunda kaldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Avaşîn bölgesinde;

21 Temmuz günü saat 17:45’te ve 22 Temmuz günü saat 16:30’da Girê Silêman’da bulunan işgalciler, güçlerimiz tarafından ağır silahlarla hedeflenmiştir. Gerçekleştirilen her iki eylemde belirlenen hedefler isabetle vurulmuştur.

22 Temmuz günü Girê Sor alanından bulunan savaş tünellerine doğru ilerlemek isteyen işgalcilere güçlerimiz tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Darbe alan işgalciler bir kademe geri çekilmişlerdir.

23 Temmuz günü saat 09:00’da ve saat 09:40’ta Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerine patlayıcılarla saldırmak isteyen işgalciler güçlerimizin tarafından yakın mesafeden vurulmuştur. Güçlerimizin müdahalesi sonucu işgalciler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmışlarıdır.

22 Temmuz günü saat 09:14’te Amediye ilçesinin Çemankê nahiyesine bağlı Bêbadê köyünü savaş uçakları ile bombalanmıştır. Bombardıman sonucunda Başûrê Kurdistan halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiş, köy çevresinde bulunan ormanlık alanda yangın çıkmıştır.

22 Temmuz günü 22:50 – 00:10 saatleri arasında işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesinde bulunan Mervanos, Banista, Tabura Ereba Girê Spî ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmış ve Stuna alanı saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

22 Temmuz günü 23:10 – 00:20 saatleri arasında Zap bölgesine bağlı T Harfi alanın saldırı helikopterleri ile bombalanmıştır.

22 Temmuz günü saat 04:30’da işgalci TC ordusu Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerine zehirli gazlar ve patlayıcılar ile saldırmıştır.

23 Temmuz günü saat 09:40’dan itibaren Avaşîn bölgesine bağlı Girê Sor alanında bulunan savaş tünellerini ağır silahlarla bombalamaktadır.

Gerçekleştirilen bu saldırıda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır.”