HSM: 1 Haziran Hamlesi ruhu zaferi kazanacaktır!

1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıl dönümünü kutlayan HSM Karargah Komutanlığı, “Zafer, 1 Haziran Hamlesi’nin atılımcı ruhuyla savaşan gerillanın ve özgürlük için mücadele eden halklarımızın olacaktır” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Komutanlık, “Önder Apo şahsında Kürdistan halkına yönelik olarak gerçekleştirilen Uluslararası Komplo'nun tasfiye konseptine karşı, Kürdistan Özgürlük Gerillası öncülüğünde başlatılan tarihi 1 Haziran Hamlesi’nin 18’inci yıldönümünü, başta Önder Apo’ya, değerli şehit ailelerimize, yurtsever halkımıza, demokratik insanlığa ve tüm yoldaşlara kutluyoruz. Önderlik çizgisinde ve özgür yaşamda ısrarın adı olan 1 Haziran Hamlesi’nin 18. yılını geride bırakıp 19. yılına girerken 1 Haziran hamlesine tereddütsüzce öncülük eden başta Mahir Dersim, Kendal Baz, Hüseyin, Silav, Têkoşîn, Nucan ve Seyit Rıza arkadaşlar olmak üzere bu hamleci ruhun geliştiricileri olan Serxwebûn, Adıl, Nuda, Sîdar, Dicle Afrin, Simko Rojhılat, Gelhat, Reşit Serdar, Rojîn Gewda en son Zap’ta bu Apocu hamleci ruhun zirveleşmiş ifadesi olan Mizgîn Ronahî, Şaristan, Rohat, Şevîn, Viyan ve Mahir Mazlum arkadaşları saygı ve minnetle anıyor, özgür Önderlik ve özgür Kürdistan amaçlarını gerçekleştirme sözümüzü yineliyoruz” dedi.

HSM Karargah Komutanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Önderliğimizin uluslararası bir komployla fiziki olarak esaret altına alınması ve yine tüm bu esaret yılları boyunca da komplonun yaygınlaşarak devam etmesi özgür insana ideolojik olarak sahip çıkması ve özgür yaşam sistemini inşa etme çabasından ileri gelmektedir. Önderlik ve PKK gerçeğinde kimliğine sahip çıkış özgürlükçü bir karakterde olduğu için egemen sistem bu özgür yaşamı ve özgür insan gerçeğini kabul etmemektedir. Dün olduğu gibi bugün de bu gerçeğe karşı imhayı, tasfiyeyi ve soykırımı dayatmaktadır. Önderliğimiz ve özgürlük hareketi gerçeğinde sistemle çarpışan, özgürlükçü karakterde ve toplumsallığına ideolojik olarak sahip çıkan özgür Kürt kimliği vardır. Tarihin en tehlikeli zaman dilimlerinden biri olan 15 Şubat 1999 tarihinde insanlık bu çarpışmaya en amansız bir biçimde sahne olmuştur. Kapitalist modernitenin hegemon güçleri Türk devletinin gardiyanlığı ile özgür insanın kendi iradesini sistemlileştirmesinden ve yeni bir anlam bulmasından intikam almak istemiştir. Ancak Önderliğimiz partimizin en zorlandığı dönemlerde dahi hamlesel çıkışlar yapmış ve düşmanı şaşkına çevirmeyi başarmıştır. Herkesin olmaz, yapılamaz, artık bitti dediği durumlarda dahi umudu güçlü ve diri tutmak kadar ideolojik, askeri, siyasi ve diplomatik hamleleri etkili bir biçimde geliştirmiştir.

1 HAZİRAN HAMLESİ İLE TASFİYECİLİK TASFİYE EDİLDİ

Gerilla güçlerimiz 1999 geri çekilmesinden 1 Haziran 2004 tarihine kadar beş yıl boyunca ateşkes pozisyonunda kalmış, Kürt sorununun demokratik çözümü için ortam yaratmıştır. Ancak sömürgeci soykırımcı Türk devleti bu süreci hareketimizi tasfiye etme temelinde kullanmak istemiştir. Düşmanın oyalama, hareketi marjinalleştirme, çürütme ve adım adım tasfiye etme temelindeki konseptine karşı tarihi 1 Haziran Hamlesi kararı alınmıştır. Önderliğimiz bu süre içerisinde uluslararası komployu ve bu komplonun iç uzantısı olan çete güruhlarını boşa çıkarmak için olağanüstü bir çaba harcamıştır. Bir Halkı Savunmak adlı kitabıyla halkın ideolojik, örgütsel, siyasi ve askeri olarak nasıl savunulacağının manifestosunu bizlere sunmuş, gerilla güçlerimizi hem özgürlük çizgisini hem de halkı savunmakla görevlendirmiştir. Bu nedenle 1 Haziran Hamlesi askeri bir hamle olduğu kadar ideolojik bir hamledir. 1 Haziran Hamlesi ile tasfiyecilik tasfiye edilmiştir.

1 HAZİRAN HAMLESİ ÖNDERLİK ÇİZGİSİNDE ISRARIN VE ÖZGÜR YAŞAMIN ADIDIR

Asla unutulmamalıdır ki Kürdistan’da gerillasız hiçbir başarı elde edilemez. Bırakalım başarıyı halkımızın yaşam hakkını bile elinden alırlar. Kürdistan’da savaş bir tercihten ziyade zorunluluktur. Onurlu bir şekilde kimliğimizle var olmak ve kendi vatanımızda statü sahibi olarak özgür yaşamak istiyorsak savaşmalıyız. Bunun dışında bir tercih yoktur. Gerisi teslimiyet ve onursuzluktur. Bu anlamıyla 1 Haziran Hamlesi Önderlik çizgisindeki ısrarın ve özgür yaşamın adıdır. Bu hamleyle uluslararası komplo ve tasfiyecilik boşa çıkarılmış, gerilla güçlerimiz daha da profesyonel bir biçimde savaşı yürütmüştür. 2004 yılını takip eden yıllarda ise gerilla mücadelesi devam etmiş, TC’nin ABD destekli savaş politikaları boşa çıkarılmış, yenilgiye uğratılmıştır. 1 Haziran 2010’da ise mücadelemiz Devrimci Halk Savaşı Stratejisi doğrultusunda yeni bir aşamaya geçmiştir. 2015 yılından bu yana zirvesel düzeyde yaşanan Devrimci Halk Savaşı sürecinin en büyük ilham kaynağının 1 Haziran Atılım ruhu olduğu açık bir gerçektir. Bu bağlamda halkımız ve Kürdistan Özgürlük Gerillası, tekrardan diriltilmeye çalışılan Uluslararası Komplo çizgisine karşı bugün de 1 Haziran ruhuyla mücadele etmekte ve direnişini sürdürmektedir.

KÜRDİSTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI ZAFERİN TEMİNATIDIR

Bugün Zap, Avaşîn ve Metîna başta olmak üzere tüm Kürdistan’da kıran kırana varlık ve özgürlük savaşı yaşanmaktadır. Gerilla güçlerimiz 1 Haziran Hamle ruhuyla Bakur’dan Başûr’a düşman karşısında muhteşem bir Apocu fedai savaşı yürütmektedir. 2022 yılının 1 Haziran’ında Apocu ruh zaferi kazanacak, Önderliğimize, halkımıza ve yoldaşlarımıza büyük başarıları armağan edecektir. Önderlik çizgisinin her daim baki olmasının ve zaferin teminatı olan Kürdistan Özgürlük Gerillası, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da onurlu ve özgür yaşamak için her türlü bedeli fedaice vermeye hazırdır. Geliştirdiği sürekli eylemsellikler ve devrimci operasyonlarla başarısını bir kez daha ortaya koyan Kürdistan Özgürlük Gerillası, büyük bir moral ve coşku ile 1 Haziran Hamlesi’nin 19’uncu yılını karşılamaktadır. Zafer, 1 Haziran Hamlesi’nin atılımcı ruhuyla savaşan gerillanın ve özgürlük için mücadele eden halklarımızın olacaktır diyoruz.

Bu temelde 1 Haziran Hamlesi’nin 18’inci yıldönümünü bir kez daha tüm halkımıza, dostlarımıza ve bütün yoldaşlara kutluyoruz. Şanlı Hamlemizin 19’uncu yılında Önder Apo ve halkımızın özgürlük yürüyüşünü kararlıca geliştirecek olan özgürlük savaşçılarına, halkımıza ve tüm mücadeleci güçlere üstün başarılar diliyoruz.”