HSM: Büyük bir inançla zafere yürüyoruz

HSM Karargâh Komutanlığı: Diriliş Bayramımızı ve 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yılını büyük bir gururla karşılarken, 38 yıllık silahlı meşru savaşımızın yarattığı değer ve kazanımlar temelinde daha büyük bir inançla zafere yürüyoruz.

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargâh Komutanlığı, 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı. Komutanlık, “Kürt halkının Ulusal Diriliş Bayramı olan Şanlı 15 Ağustos Atılımı’nın 38. yıl dönümü başta dirilişimizin mimarı ve en büyük emektarı olan Önder Apo’ya, şehit ailelerimize, tüm halkımıza, halkımızın dostlarına ve tüm yoldaşlarımıza kutlu olsun” dedi.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“Şanlı 15 Ağustos Atılımı Kurdistan halkı için yepyeni bir çıkış, başaşağı giden bir tarihten yücelen bir geleceğe uzanma, soylu değerlerini yeniden yaratma, kimliğini ve özgürlüğünü kazanma mücadelesini başlatma miladıdır. Bu kutlu günün tarihi anlamını ve önemini derinden bilince çıkarmış olan halkımız, 15 Ağustos’u her yıl büyük bir heyecan ve coşkuyla Ulusal Diriliş Bayramı olarak kutlamaktadır. Diriliş ve kurtuluş mücadelemizi başlatmak ve halkımız için en büyük değerleri yaratmak, bizleri bugünlere getiren aziz şehitlerimizin alın teri ve canları pahasına yürüttükleri savaşım sayesinde olmuştur. 15 Ağustos Atılımımızın mimarı, komutanı ve sembolü olan ölümsüz büyük komutanımız Egîd (Mahsum Korkmaz) yoldaş şahsında tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyor, şehitler çizgisinde yürümekten taviz vermeden amaç ve hayallerini mutlaka başarma sözümüzü yineliyoruz.

15 AĞUSTOS ATILIMI ÖZGÜRLÜĞE İNANCI YARATMIŞTIR

15 Ağustos Atılımı’nın gerçekleştiği ortam ve onun öngünleri Kürdistan halkı için adının anılmadığı, kimliğinin inkar edildiği, tüm değerlerinin sonuna kadar sömürüye açıldığı, Kurdistan’ın bir bütünen işgal altında olduğu zifiri bir karanlıktı. Kürt halkı üzerindeki katmerli sömürgeciliği parçalamak için Önder Apo’nun tarihi çıkışı, özgürlük yürüyüşünün PKK olarak vücut bulması, Mazlum Doğan yoldaşın üç kibritle direniş ateşini yakması, Dörtlerin ve 14 Temmuz Direnişçileri’nin şahsında bu direnişin harlanması 15 Ağustos 1984’te Komutan Egîd öncülüğünde atılan İlk Kurşun ile varlık ve özgürlük savaşımımızın başlatılmasının miladı olmuştur. Faşist TC devletine ve 12 Eylül cuntasına bir mermi sıkmayı tahayyül bile edemeyenlerin olduğu bir dönemde böylesine bir kahramanlık eylemini ve gerilla mücadelesini başlatmak, Kürt halkında her anlamda bir dirilişe ve ayağa kalkışa yol açmıştır. 15 Ağustos Atılımı çok başarılı ve sonuç alıcı askeri niteliğinin yanı sıra, ideolojik, ulusal, toplumsal ve kültürel anlamda dirilişe yol açmış, özgürlüğe inancı ve umudu yaratmıştır. Bu inanç ve umut temelinde yürütülen silahlı mücadele Kurdistan’da toplumsal devrimi, özgür kadın devrimini, zihniyet devrimini ve kültürel devrimi geliştirmiştir.

Kürt halkını inkar etmekten vazgeçmeyen ve Kurdistan’ı katmerli sömürgecilik statüsünden çıkarmak istemeyen uluslararası hegemonik güçler ve soykırımcı Türk devleti halen bunda ısrar etmektedirler. Son yüz yılı büyük bir inkar, imha ve soykırım uygulamalarına maruz kalarak geçiren Kürt halkı, çok büyük acılar çekip bedeller vermesine rağmen, sömürgeciler, bir yüzyılı daha halkımıza kaybettirmek istemektedirler. Bu amaç doğrultusunda eline her türlü vahşi savaş tekniği, yasaklı kimyasal silahlar, yasaklı bombalar verilen Türk devleti Kürt halkının üzerine saldırtılmaktadır. Kürt halkına kölelikten başka bir yaşamı layık görmeyen sömürgeci soykırımcı Türk devleti ve faşist AKP-MHP rejimi bu amaçları doğrultusunda gözü dönmüşçesine, halkımıza ve hareketimize saldırmakta, büyük insanlık suçları işleme pahasına soykırım siyasetinde sonuç almaya çalışmaktadır. Özellikle son dört ayda Zap, Avaşîn ve Metîna alanlarında gelişen kapsamlı işgal harekatı bu saldırıların zirvesi niteliğindedir ve Türk devleti tüm gücünü seferber etmiştir.

Kürdistan Özgürlük Gerillası, Önder Apo’nun tarihi İmralı Direnişi’nden aldığı ilham ve inançla tüm saldırılar karşısında tarihi bir direniş sergilemektedir. Son yedi yılda ve özelde son dört ayda gelişen tüm saldırılara karşı göğsünü siper ederek savaşan gerilla, işgalcilerin planlarını bozmak ve halkımızın soykırımının gerçekleşmesini engellemek için destansı bir direniş yürütmektedir. Apocu fedai ruhla demokratik modernite gerillacılığını yaratıcı taktiklerle uygulama, hareketli tim ve mevzi-tünel savaş tarzını başarıyla pratikleştirme işgalcilerin tüm planlarını bozmuştur. Gerilla direnişinin düzeyi, açığa çıkan yüce fedailik, çelikten irade ve büyük inanç Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın zaferini şimdiden garantilemiştir. Fedailik çizgisinde savaşarak günümüzün Egîdleri olan Rohat, Şevîn, Agir, Fedaî, Şaristan, Mizgîn, Viyan, Mîrza, Mahir, Nalin, Siyabend, Binevş, Rustem, Bager, Avzem, Dîdar, Özgür, Zemanî, Qehreman, Zerdeşt, Berfîn, Adil ve Ahmed Rûbarlar şahsında Türk devletinin işgal ve soykırım hayallerine en büyük darbeyi vuran tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Bazên Zagrosê ve Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci hamlesinde yer alan ve Bakurê Kurdistan’ın her yerinde tarihi direniş iradesi göstererek savaşan yoldaşlarımızı selamlıyoruz.

KURDİSTAN ÖZGÜRLÜK GERİLLASI EZİLEN HAKLARIN UMUDU OLDU

Diriliş Bayramımızı ve 15 Ağustos Atılımı’nın 39. yılını büyük bir gururla karşılarken, 38 yıllık silahlı meşru savaşımızın yarattığı değer ve kazanımlar temelinde daha büyük bir inançla zafere yürüyoruz. Kürt halkına hiçbir mücadele aracını, yolunu ve yöntemini bırakmamaya and içmiş faşist Türk devletinin tüm saldırıları, ancak silahlı meşru mücadele temelinde boşa çıkarılmıştır. Bu yüzden Kurdistan Özgürlük Gerillası Kürt halkının ve tüm ezilen halkların umudu haline gelmiştir. PKK’nin zifiri karanlıkları yırtan çıkışı ve yarım asırlık mücadelesi; silahlı mücadelenin, meşru varlık ve özgürlük savaşı vermenin, gerilla tarzıyla direnmenin halkımız ve tüm ezilen halklar için ne kadar elzem olduğunu kanıtlamıştır. Bu yüzdendir ki, Türk devleti gerillaya karşı her gün hunharca saldırmakta ve her türlü dehşetengiz taktik nükleer bombadan kimyasal silahlara kadar yasaklı silahları kullanmaktan geri durmamaktadır. Bundan 40 yıl önce de düşman ağzıyla konuşarak gerilla mücadelesine inançsızlığı pompalayanlar ve sonuçsuzluğunu vaaz edenler olduğu gibi bugün de halen baş gösterebilmektedir. Ancak çok iyi bilinmektedir ki, on binlerce şehidimizin alın teri ve kanları pahasına yarattığı özgürlük mücadelesi ve gerilla ordusu temelinde bugün varlığımız ve değerlerimiz korunabilmektedir. Bugün bize diz çöktürmek isteyen düşman gerçekliği ve faşist cephe çöküşün eşiğine gelmişse, hiç kuşkusuz Kurdistan Özgürlük Hareketi kahramanca direndiği ve fedaice savaştığı içindir.

Bu anlamda Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın yenilmezliği, Egîd tarzının zafere yürüyen gerçeği, Devrimci Halk Savaşı Stratejisi’nin doğruluğu ve yeni dönem gerillacılığının sonuç alıcılığı ispatlanmıştır. Bugün de Zap, Avaşîn, Metîna başta olmak üzere Kurdistan’ın her yerinde gerillanın yürüttüğü savaş ve özgürlük davasına bedel verdiği yiğit fedaileri bu hakikatin somutlaşması olmaktadır. Kurdistan Özgürlük Gerillaları olarak 39’uncu 15 Ağustos yılını büyük bir umut, zafer inancı ve mücadele kararlılığıyla karşıladığımızı belirtiyoruz. Büyük Komutanımız Egîd yoldaşın izinde zafer gerillacılığına olan inancı büyüterek Önderliğimizin ve halkımızın beklentilerine cevap olma sözümüzü yineliyoruz.

Bu umut ve inançla bir kez daha 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nı kutluyor, özgürlük için direnen ve mücadele eden tüm güçlere başarılar diliyoruz”