Kamu emekçilerinden direnişteki tutsak ailelerine ziyaret

Kamu emekçileri, tutsak ailelerinin Adalet Nöbeti'ni ziyaret etti. Aileler, herkesi eylemi sahiplenmeye çağırdı.

Tutsak aileleri, Amed Barosu hizmet binasında başlattığı Adalet Nöbeti'ni 21. gününde sürdürüyor. Aileleri, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel Sen) ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) ziyaret etti.
Cezaevlerinde insanlık suçunun yaşandığını belirten Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) Amed Şube Sözcüsü Nasır Demirkıran, “İktidar bugün iktidarda kalmak için yoluna döşediği taşları halkın acılarıyla sürdürüyor. Geçmiş dönemlerde de bölgede birçok acı yaşanıyordu bugün de o acıları yaşıyor bu halk. Bizler bugün buraya gelerek hem sizinle dayanışmaya hem de ülkede yürütülen adalet arayışına destek olmak istedik. Tutukluların yaşadığı hukuksuzluklara karşı omuz omuza bir mücadele örneği ortaya koymalıyız. Bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” dedi.

'HERKESİ EYLEME SAHİP ÇIKMALI'

Hasta tutsak yakını yazar Herdem Mervani, infazı yakılan tutsakların bir an önce serbest bırakılmasını istedi. Mevani, infazı yakılıp serbest bırakılmayan tutsakların tabutlarını teslim almak istemediklerini belirterek, Adalet Nöbeti'ne herkesin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.  
Hasta tutsak yakını İnci Güler de "Hasta tutsakları bıraksınlar, infazı biten tutsakları bıraksınlar. Bu yasalar bizlere de uygulansın. Bundan dolayı bütün kurumlara çağrımızdır. Cezaevlerinde yaşananları gündeme getirmeliyiz” dedi.
SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey de, cezaevlerinde yaşananları yakından takip ettiklerini belirtti. Ülkedeki cezaevlerinde 1990’lı yıllarda tutsakların yaşadığı insanlık dışı uygulamaların tekrardan hayata geçtiğini belirten Atabey, AKP-MHP iktidarının cezaevlerinde bilinçli olarak uyguladığı bu politikalara karşı durmak için mücadele edeceklerini ifade etti.