Kerküklü gençler: Düşmanla ortaklık soykırımda ortaklıktır

Türk devletinin Güney Kürdistan’a işgal saldırılarına dikkat çeken Kerküklü gençler, “Sessizlik ve düşmanla ortaklık, Kürtlerin ulusal çıkarlarının elden gitmesi ve Kürt soykırımına ortaklıktır” dedi.

Türk devletinin işgal saldırıları ve Avaşîn, Zap ve Metina gibi Medya Savunma Alanları’na yönelik kimyasal silah kullanması, Güney Kürdistan gençlerinin tepkisini çekiyor. 

Saldırılara tepki gösteren Kerküklü gençler, ANF’ye verdikleri demeçlerde “Kürt taraflarının stratejik ortaklık adı altında düşmanın yanında yer alması, Kürt halkının ulusal kazanımlarının yok edilmesi anlamına gelir” dedi. 

 

TÜRKİYE’NİN SALDIRILARI KASABA VE ŞEHİRLERE KADAR ULAŞTI

Türk devletinin işgal saldırılarının Güney Kürdistan’da genişlediğine dikkat çeken Mihemed Kerkûkî, “Türk devleti tarihten beri Güney Kürdistan’ı işgal etmek istiyor. Türk işgalciliği sadece sınır bölgelerle kalmıyor, il ve ilçe merkezlerine de saldırıyor. Geçtiğimiz günlerde üst üste defalarca Çemçemal’in Seydanî köyünü bombaladı ve sivil halk yaşamını yitirdi. 

SALDIRILAR SOYKIRIM AMAÇLIDIR

Herkese duyarlılık çağrısında bulunan Kerkûkî, “Biz Güney Kürdistan gençleri olarak bütün tarafları Türk devletinin Güney’e yönelik işgal saldırılarına karşı tutum almaya çağırıyoruz. Çünkü kötü sonuçlara yol açacak. Rojava’nın işgal edilen bölgelerinden biliyoruz ki, Türk devletinin işgal ettiği yerlerde katliam, kaçırma, tecavüz, talan ve doğa kırımı vardır.”

Kerkûkî, işgalin önünü açan güçlerin saldırı alanlarına gidip Güneyli halka yönelik yapılan zulmü görmelerini ve işgalcilere engel olmalarını istedi. 

MUSUL, KERKÜL VE ŞENGAL’İN İŞGALİNİ HEDEFLİYORLAR

Elî Edhem adlı genç de, Türk devletinin işgal saldırılarını arttırdığını ifade ederek, “Türkiye, ‘PKK siyasi ve askeri faaliyetler yürütüyor” diyor ancak bu söylemleri gerçeklikten uzaktır. Türkiye, Kürt kentleri Musul, Kerkük ve Şengal’i işgal etmek istiyor. Osmanlı dönemine geri dönmek istiyor” dedi. 

Edhem, bütün ilgililere sessizliklerine son verme çağrısı yaparak, “Sessizlik ve ortaklık, genel Kürt ulusal kazanımlarının elden gitmesidir” ifadelerini kullandı. 

TAVIRSIZ KALMAYIN

Soran Serdar, saldırıların sebebinin Güney Kürdistan’ın işgali ve Kürdistan’ın zenginliklerine el koymak olduğunu vurguladı. Serdar, Türkiye’nin birçok açıklama ve mesajında 2023’e kadar Musul ve Kerkük’ğ kendi topraklarına katmaktan söz ettiğini söyledi. 

Irak hükümetinin işgal karşısında ciddi tavır sergilemesi gerektiğini kaydeden Serdar, bütün Güney Kürdistan halkının da saldırılara karşı tavır sahibi olmasını istedi. Serdar, “Tavır gösterilmezse Güney Kürdistan dahil bütün Kürdistan’ın kaybederiz” diye de uyardı.