Kürt Dil Platformu: Irkçı saldırılara karşı birleşelim

Kürt Dil Platformu, ırkçı saldırılara dikkat çekerek, Kürtlere "birleşin ve birbirinizi yalnız bırakmayın" diye seslendi.

Kürt Dil Platformu, Afyon, Ankara ve Konya'da Kürtlere yönelik artan ırkçı saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Türkiye'nin her yerinde insanlık dışı bir atmosferin hakim kılındığına dikkat çekilerek, "Yaşam hakkının her gün ihlal edildiğini görüyoruz. Kürtler aşağılanıyor. Türk ırkçılar çeşitli nedenlerle her gün saldırmaya devam ediyor ve sırf ‘Türklükleri’ için katlediyorlar” denildi.

'KÜRTLERİ YOK ETMEK İSTİYORLAR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Her yerde Kürtler birleşmeli. Kürtler birbirini yalnız bırakmamalı. Bu ırkçı saldırılar çoğu zaman Kürt dili, müziği veya kimliği temelinde gerçekleştiriliyor. Binlerce yıldır kardeşlikten bahsediyorlar ama henüz Kürtlerin hiçbir değerini kanunlarında kabul etmemişler. Kürtleri yok etmek istiyorlar.

Kürtler, ulusal değerlerimizi bilinçli bir şekilde savunmalı ve Kürtçeyi eğitim dili ve resmi dil yapmak için birlikte çalışmalıyız.

Tüm taraflar bu saldırıları yüksek sesle kınasın. Çözüm, Kürtlerin haklarının tanınmasında yatmaktadır. Bu hak tanınmalı ve Kürtçe bir statüye sahip olmalıdır. Bu konuda sessiz kalanlar ırkçı saldırılarının suç ortağıdır. Çünkü Kürtleri inkar etmek ırkçılıktır. Irkçılık aynı zamanda bir insanlık suçudur.”