Metîna’da gerilla eylemleri: 2 işgalci cezalandırıldı

HPG/YJA Star gerillaları Metîna’nın Qaşura alanında 27 ve 28 Kasım’da işgalci Türk ordusuna yönelik eylemler gerçekleştirdi. Eylemlerde tespit edilen 2 işgalci cezalandırıldı, 1’i de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

“Cenga Xabur Devrimci Hamlesi Çerçevesinde Metîna bölgesinde;

27 Kasım günü saat 15:00’da Qaşûra hattına bağlı Girê Mîlîtan’da bulunan işgalcilere ait 1 A-4 mevzisi, güçlerimiz tarafından hedef alınmıştır. Gerçekleştirilen bu eylemin sonucunda 1 işgalci yaralanmıştır.

28 Kasım günü saat 10:30’da Qaşûra hattına bağlı Girê Mîlîtan’da bulunan işgalcilere karşı, hareketli gerilla timlerimiz tarafından 2 koldan koordineli bir gerilla eylemi gerçekleştirilmiştir.

Birinci ve ikinci eylem kolları eş zamanlı olarak mevzi çalışmasını yürüten 6 işgalciyi hedef alarak yakın mesafeden vurmuştur. Yeni dönem gerilla taktiğiyle geçekleştirilen bu başarılı eylem sonucunda en az 2 işgalci cezalandırılmıştır.

27 ve 29 Kasım tarihleri arasında Zap bölgesine bağlı Çemço, Rênçbiraxa, Girê FM ve Sîda alanları sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüslerle bombalanmıştır.

27 Kasım günü saat 15:15’te Metîna bölgesine bağlı Girê Hakkari savaş uçaklarıyla bombalanmıştır.

20 Kasım günü saat 18:00’da Garê bölgesine bağlı Ergenê alanı ve 27 Kasım günü saat 15:00’te Deriyê Hirçê alanı savaş uçaklarıyla bombalanmıştır. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bu bombardımanlar sonucunda, Başûrê Kurdistan halkımıza ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir.”