MLKP gerillası: Sömürgeciye geçit vermeyeceğiz

Zagroslarda savaşan MLKP gerillası Munzur Baran, tepeden tırnağa çürüyen ve mafyalaşan sömürgeci faşist Türk burjuva devleti ile işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceklerini söyledi.

Marksist Leninist Komünist Partisi (MLKP) gerillası Munzur Baran, halkların umudu haline gelen bu toprakların işgal edilerek kirletilmesine asla izin vermeyeceklerini vurguladı.

HPG ve YJA Star gerillaları ile Bazên Zagros Devrimci Hamlesi kapsamında Türk işgalciliğine karşı direnen MLKP gerillası Munzur Baran, ANF’ye konuştu. Medya Savunma Alanları'na dönük işgal saldırılarının ‘Çöktürme Planı’nın en önemli ayağı olduğunu belirten Munzur Baran, "Tepeden tırnağa çürümüş, mafyalaşmış sömürgeci faşist Türk burjuva devleti ve onu yöneten AKP-MHP-Ergenekon iktidarı, ayakta kalmak ve saltanatlarını sürdürmek için suç işlemeye devam ediyor. Sahip oldukları bu sömürgeci faşist düzenin ayakta kalmasını, Kürt Özgürlük Hareketi'nin ve devrimci-sosyalist öncülerin tasfiyesine ve iradelerinin kırılmasına bağlamışlar” dedi.

TÜRK REJİMİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİ

Türkiye ve Ortadoğu'daki faşist, soykırımcı despotik rejimleri ayakta tutabilmek için her türlü yönteme başvuran emperyalist güçlerin, bugün de benzer iktidarları ayakta tutmak için ellerinden gelen her türlü desteği sunmaya devam ettiğini söyleyen Baran, "Sömürgeci, faşist politikalarla bir yandan politik-ekonomik çıkarlarını korumaya diğer yandan olası devrimci, halkçı savaşlara ve devrimci iktidarlara gidecek yolu kapatmaya çalışan emperyalistler ve yerli uşakları, bir kez daha iş başında" diye konuştu.

Baran, Türk devletinin Kürt halkına, Kürt Özgürlük Hareketi’ne, devrimci-komünist parti ve örgütlere karşı topyekun imha, tasfiye ve teslim almayı hedefleyen ‘Çöktürme Planı'nın ve bu planın en önemli ayağını oluşturan Medya Savunma Alanı'nı işgal saldırılarının en büyük destekçileri yine bu emperyalistler olduğunu söyledi. Başta ABD, Almanya ve İngiltere ile Kürdistan'ın dört parçasının her birini sömürgeleştiren İran ve Irak devletinin de bu plana destek verdiğini kaydeden Baran, bunun için de 'Çöktürme Planı'nın başarısı için her türlü askeri-istihbari desteğinin sunulduğunu belirtti.

EZİLENLERİN UMUDUNU KIRMAYA YÖNELİK

Bu işgal saldırılarının Kürdistan'a olduğu kadar Türkiye ve Ortadoğu halklarına; aynı zamanda Türkiye-Kürdistan Birleşik Devrim Hareketi’ni durdurmaya dönük olduğunu ifade eden Baran, “Bu saldırı, ezilen ve sömürülen halkların umudunu kırmaya dönüktür. Bu saldırı aynı zamanda sömürgeci faşist Türk devletinin Ortadoğu'da yeni Osmanlıcılık adına yayılma politikasıdır. Partimiz MLKP bu saldırıyı böyle okumakta ve güçlerini buna göre konumlandırmaktadır."

BU TOPRAKLARI KİRLETEMEYECEKLER

MLKP/FESK gerillaları olarak Yılmaz Selçuk, Roza Rênas, Sarîn Awaz ve yüzlerce yoldaşlarının kanlarıyla sulanmış Kürdistan, Türkiye ve Ortadoğu halklarının umudu haline gelen bu toprakların, işgal edilerek kirletilmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan MLKP gerillası Munzur Baran, şöyle devam etti: “Kürt Özgürlük Hareketi gerillalarının ortaya koymuş olduğu tarihi direniş içerisinde yerimizi almaya, kanımızın son damlasına kadar savaşmaya ve halklarımızın umudunu hep diri tutmaya, büyütmeye devam edeceğiz. Sömürgeci işgalcilere geçit vermeyen Mamreşo ve Zendura kahramanlarının izinden yürümeyi sürdüreceğiz.”

TARİHİ BİR DİRENİŞ VAR

Garê zaferinden sonra Avaşîn, Metîna, Heftanîn'de ve Zap'ta tarih yazıldığını; sömürgeci faşist devletin ve NATO'nun tüm teknolojik-kimyasal silahlarına karşı tarihi bir direniş gösterildiğini söyleyen Baran, şunları dile getirdi: “Gerillanın destansı direnişi karşısında sömürgeci faşist Türk burjuva ordusunun ve işbirlikçilerinin başarı umutları kırılmaktadır. Türkiye ve Kürdistan halkları, faşist Türk burjuva devletinin ve onun psikolojik savaş medyasının söylediklerine ve yazdıklarına asla inanmamalı. Faşist iktidar, kayıplarını gizliyor. Her türlü kimyasal silahı kullanıyorlar. Tepeden tırnağa çürüyen ve mafyalaşan sömürgeci faşist Türk burjuva devletine ve işbirlikçilerine asla geçit vermeyeceğiz, asla zaferi tattırmayacağız.”