Onur Direnişi’nin 8’inci günü: İleri teknolojili sızma girişimi

Sürekli ‘kentte kontrolü sağladık’ diyen Türk ordusu, birçok koldan sızma girişiminde bulundu. NATO destekliler ya, sızmaları da ileri teknolojiyle olmalıydı. Önce onlarca kez bombalanacak, yer-gök gürüldeyecek, sonra SİHA’lar gözetiminde gerçekleşecekti.

16 Ekim, Onur Direnişi’nin kaderini belirleyecek bir tarihti. Günlerdir tüm ileri tekniği ve binlerce çetesiyle topyekun savaşmasına rağmen bölgede ilerleyemeyen Türkiye’yi ateşkes çabaları içerisine sokan zorlu bir gündü. Serêkaniyê, Til Temir, Dêrik ve Cerablus’tan onlarca kolla saldırının düzenlendiği bir gündü. Çünkü onların savaşta öne sürdükleri çeteler artık dayanamıyordu. Kaçışlar yoğunluk kazanmaya başlamıştı. Türk devleti bünyesinde tuttuğu çeteleri tutmak için son hamlesini yapacaktı. Bunu da başaramadılar… Çünkü hesaplamadıkları bir şeyler vardı. Direnenlerin iradesi…

DİRENİŞ CEPHESİNDEN MESAJ: SONUNA KADAR SAVUNACAĞIZ

Türk işgal saldırılarına karşı tarihi direniş sergileyen QSD savaşçıları, direniş cephesinden gönderdikleri mesajda, “Ne olursa olsun topraklarımızı işgalcilere bırakmayacağız. Sonuna kadar savunacağız” dedi.

İşte o gün yaşananlar:

-Serêkaniyê’nin Hewarne ve El Miheta mahalleleri, Til Xelef ve sanayi bölgesinden Til Temir yoluyla Türkiye sınırına kadar olan bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Türk devleti bölgeyi havadan ve karadan yoğun bir şekilde bombaladı. QSD savaşçılarının karşılık vermesiyle yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete öldürüldü, onlarca askeri araç imha edildi. Ağır darbeler alan Türk devlet çeteleri, arkalarına bakmadan kaçtı.

-Serêkaniyê’nin Menacîr köyüne sızmaya çalışan Türk devlet çeteleri ile QSD savaşçıları arasında yoğun çatışmalar yaşandı. Saldırıların püskürtülmesinin ardından Menacîr semalarında Türk devleti tarafından havalandırılan çok sayıda savaş ve keşif uçağı uçtu. Yaşanan çatışmalarda çete gruplarına ağır darbeler vurulurken, ölü ve yaralı sayısı hakkında net bilgi elde edilemedi.

-Dêrik’in özellikle Carûdiyê köyü olmak üzere sınır hattındaki köylere dönük saldırılarını artırarak sızmaya çalıştı. QSD savaşçıları karşılık vererek saldırıları kırdı.

AĞIR DARBELER VURULARAK SIZMA PÜSKÜRTÜLDÜ

-Gece saat 01:30 sıralarında Cerablus’tan Fırat Nehri’ne doğru gitmeye çalışan Türk devlet çeteleri QSD savaşçılarının direnişine takıldı. Direnişçiler, Cerablus’un güneyindeki Amarne köyünde işgalcilere ait 3 aracı imha etti.

-Türk ordusu Til Temir’in Alya ve Erbain köylerine yüzlerce askeri araç ile saldırı gerçekleştirdi. Eş zamanlı olarak bölgeye dönük yoğun hava bombardımanı yapıldı. Tüm saldırılara rağmen direnen savaşçılar, Türk devletine ait 20 askeri aracı imha ederken çok sayıda çeteyi de cezalandırdı. Bölgeden yalın ayak kaçan işgalcilere ait bir zırhlı araç da savaşçıların eline geçti.

QSD: İŞGALCİLER KAHRAMAN GÜÇLERİMİZ KARŞISINDA TEK BİR ADIM İLERLEYEMİYOR

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD), “Tüm cephe hattına dönük yoğun saldırı ve bombardıman yapılıyor. Silahlı İnsansız Hava Araçları aralıksız olarak uçuş gerçekleştiriyor. Sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar yoğun bombardıman ile eşzamanlı olarak güçlerimize dönük saldırılar gerçekleştirildi. Güçlerimiz, kahramanca bir direniş sergiledi ve çok sayıda çeteyi cezalandırdı. Düşman güçleri, ileri teknoloji silahları ve binlerce çetesine rağmen kent merkezinde tek bir adım bile ilerleyemiyor” dedi.

YARIN: Onur Direnişinin 9’uncu günü: Ateşkes komplosu