PKK yasağına karşı tek başına 7 bin imza topladı

Limasol' da yaşayan Kürt yurtsever İsmet Timurtürkan, PKK'nin 'terör örgütleri listesi'nden çıkarılması için 7 bin imza topladı.

PKK'nin 'terör örgütü listesi'nden çıkarılması için başlatılan imza kampanyası Kıbrıs'ın her alanında devam ediyor.

Limasol' da yaşayan Kürt yurtsever İsmet Timurtürkan, 3 ay önce Kıbrıs'ta başlatılan kampanya için tek başına 7 bin imza topladı.
Urfa'nın Suruç ilçesinde doğan Timurtürkan, yedi çocuklu bir ailenin babası olarak yaklaşık 18 yıl önce faşist Türk devletinin baskı ve işkencelerinden ötürü Kıbrıs'a sürgün oldu.

Karaciğer kanseri olan Timurtürkan, İngiltere'de nakil için sıra beklemekte. Sağlık sorunlarından kaynaklı çalışmalara aktif olarak yer alamasa da hastanelerde, pazar alanlarında, iş yerlerinde, alışveriş merkezlerinde ve sokaklarda 7 bini aşkın imza topladı.

'GÜN ONURUNA SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR'

Timurtürkan, "Hedefim on bin imza toplamak. Son süreçte yaşanan savaş sürecinde halkımız topyekûn bir soykırım saldırısı ile karşı karşıya. Bu soykırım saldırısına karşı Kürdistan'da direnen tek güç PKK'dir. Bunu artık tüm dünya görmektedir. Ben de bir Kürt yurtsever olarak bu süreçte kendimi geri tutamazdım. Şu an Kürdistan dağlarında bizler için, halkı için canını adayan gençlerin mücadelesi karşısında sağlığımı düşünmek benim için en son iştir. Halkı için faşist, barbar ve işgalci güçlere karşı destansı direnişleri ile tarih yazan gençlerin mücadelesini büyütmek her onurlu Kürdün temel görevi ve sorumluluğu olmalıdır" dedi.
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve PKK'nin hakikat savaşı yürüttüğünü vurgulayan Timurturkan, "Gün evde oturma, ekonomik kaygılar ile maddiyata sarılma günü değildir. Gün maneviyat ile onuruna, şerefine sahip çıkma günüdür" diye belirtti.