QSD: Türk devletinin yalanlarına inanmayın

QSD, Türk devletini yalanlayarak, "Sivil kayıpları bizim savaşçılarımız olarak lanse etmektedir" dedi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin QSD’ye kayıp verdirdiğine ilişkin iddialarına yazılı açıklamayla cevap verdi. QSD, Türk devletinin iddialarının asılsız olduğunu ve bu iddiaları sivillere karşı işlediği suçları örtbas etmek için yaptığını bildirdi.

'SİVİLLERİ SAVAŞÇILARIMIZ OLARAK GÖSTERİYOR'

QSD, şunları kaydetti:

"İşgalci Türk devleti son dönemde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını artırdı, kayıplarımızla ilgili asılsız haberler yayıyor. Bölgede gerçekleştirilen tüm askeri faaliyetlerin sonuçları tarafımızca net bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Ancak işgalci Türk devleti, acımasız gerçekliğini gizlemek için çoğu zaman saldırıları sonucu meydana gelen sivil kayıpları bizim savaşçılarımız olarak lanse etmektedir.

İşgalci Türk devletinin tüm saldırılarının sonuçları gün geçtikçe kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Misilleme faaliyetlerimizin sonuçları da kamuoyu ile paylaşılmaktadır. İşgalci Türk ordusu saldırılarının çoğunda özellikle ve kasıtlı olarak bölge sakinlerini hedef alıyor. Ancak haberlerinde bu saldırıların güçlerimize karşı yapıldığını göstermekte ve gerçeklerden uzak rakamlar bildirmektedir.

İşgalci Türk devletinin Savunma Bakanlığı'nın iddialarına göre sadece son 10 günde 100'den fazla savaşçımız gerçekleştirdiği saldırılar sonucu şehit oldu. Bu iddialar doğru değil. Türk ordusu bu saldırılarda en çok halkımızı hedef almış ve bu saldırılar sonucunda 5 çocuk, 7 yurttaşımız şehit olmuş, 17 çocuk ve 27 yurttaşımız yaralanmıştır. İşgalci Türk devletinin yayınladığı yalan haberler bunu örtbas etmek içindir. Halkımızın ve kamuoyunun bu yalan haberlere inanmaması gerekiyor."