Sêmalka’da direniş sürüyor: Cenazeleri almadan gitmeyeceğiz

KDP güçlerinin Xelîfan’da pusuya düşürerek şehit ettiği gerillalar için direniş sürüyor. Aileler, cenazeleri alana kadar eylemde olacağını duyurdu.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, KDP güçlerinin Xelîfan’da pusuya düşürerek şehit ettiği gerillalar için 5 Ekim 2021 tarihinde Sêmalka’da eylem başlatmıştı. Kuzey ve Doğu Suriye halk bileşenlerinin sahiplendiği eyleme bölgedeki kurum ve kuruluşların üyeleri de katılıyor.
Eylemin sürdüğü Sêmalka Sınır Kapısı’na gelen Barış Anneleri de sınırı geçerek KDP’li yetkililere mektup verecek.

 'CENAZELERİ HEMEN VERİN'

Eylemin 61. gününde Rojava-Başûrê Kurdistan sınırına gelen Cizre Bölgesi Sağlık Komitesine bağlı sağlık çalışanları, Başurlu yetkililerin bir an önce zaman kaybetmeden cenazeleri ailelerine teslim etmesini istedi.

Cizre Bölgesi Sağlık Komitesi Eşbaşkanı İkbal Salih tarafından okunan açıklamada, "Şehitlerimiz onurumuzdur. Hiçbir zaman kanlarını yerde bırakmayacağız. Sağlık Komitesi ve Heyva Sor a Kurd olarak Başûrê Kurdistan hükümetinin ihlallerini kınıyor ve şehitlerimizin cenazelerini istiyoruz. Eylemimizde ısrarlıyız. Cenazelerimizi teslim alana kadar burada olmaya devam edeceğiz ve eylemimizi sürdüreceğiz. Bu ihanete karşı halkların birliğini istiyoruz. Çünkü bu ihanet elbet yıkılacaktır” denildi.