Sınır Muhafızları Komutanı Bradost’ta anıldı

Türk devletinin saldırısında yaşamını yitiren Irak Sınır Muhafızları komutanlarından Zubêr Hali, Bradost’ta anıldı.

Türk devletinin saldırısı sonucunda iki yıl önce yaşamını yitiren Irak Sınır Muhafızları komutanlarından Zubêr Hali, dün gece Bradost’ta düzenlenen bir törenle anıldı. Bradost’un Goreşêr köyünde düzenlenen törene Zubêr Hali’nin ailesi, akrabaları ve dostları katıldı. Anma töreni gece geç saatlere kadar devam etti.

IRAK VE HPG KOMUTANLARI HEDEF ALINMIŞTI

KDP’ye bağlı Helgurd kuvvetleri 11 Ağustos 2020 tarihinde Berbizin yaylaları ve Bradost’taki Kelaşin sınırına doğru harekete geçti. KDP’nin yöneldiği alan PKK gerillalarının bulunduğu bölgeydi. Bu nedenle gerillalar, KDP’nin Helgurd güçlerini gerilla bölgelerine yaklaşmamaları konusunda uyardı.

Aynı gün, bölgede durumu kontrol altına almak için Hewlêr’den onlarca askeri araç, ağır silah ve Irak bayrağıyla yola çıkan Irak sınır muhafızlarından oluşan büyük bir güç Bradost’a ulaştı. KDP bölgede PKK gerillalarına ateş açtı ve öğleden sonra Irak askerleri çatışmanın yaşandığı bölgeye ulaştı.

O dönem sorunu çözmek için kendisi de Bradostlu olan Irak Sınır Muhafızları Tugayı komutanlarından Zubêr Hali bölgeye gelerek gerilla komutanlarından Egîd Garzan ile görüştü.

Görüşmenin ardından 11 Ağustos 2020 günü saat 13.00’te işgalci Türk devletine ait savaş uçakları doğrudan bölgeyi bombalayarak Irak ve HPG komutanlarını hedef aldı. Türk devletinin saldırısı sonucu Zubêr Hali, komutan Egîd Garzan ve bir Iraklı komutan şehit düştü.