TJA aktivisti Bilgin’e 9 yıl hapis

Diyarbakır cezaevinde tutsak edilen TJA aktivisti Zelal Bilgin’in görülen duruşmasında mahkeme, 9 yıl hapis verdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Nisan’da gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivisti Zelal Bilgin hakkında "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın 11’inci duruşması Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Zelal Bilgin tutuklu bulunduğu Diyarbakır Kadın Kapalı Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşmaya katılırken, avukatları Sidar Gümüş ve Diyar Çetedir salonda hazır bulundu.

Savunmasını yapan Zelal Bilgin, yazılı olarak verdiği savunmasını tekrar ettiğini, beş dosyasının birleştiğini ve polisin üzerine attığı suçlamaların art niyetli olduğunu belirterek beraatını istedi.

Gizli tanığın beyanlarının tamamen gerçeğe aykırı olduğunu söyleyen avukat Sidar Gümüş de, legal faaliyetlerin örgüt üyeliği delili olarak değerlendirilemeyeceğini ifade etti. Katıldığı eylem ve etkinliklerin düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu belirten Gümüş, beraat talep etti.

İddia makamı ise daha önce ceza istemiyle verdiği mütalaasını tekrarlayarak, Zelal’in tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Mahkeme Zelal Bilgin’e, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 9 yıl hapis cezası verirken cezada indirim hükümlerini uygulamadı.