‘Toplumsal barışın kilit anahtarı Abdullah Öcalan’dır’

Yüksekova’da düzenlenen halk şöleninde konuşan HDP’li Sait Dede, toplumsal barışın kilit anahtarının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan olduğunu söyledi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP), "Savaşa ve sömürgeciliğe karşı toplumsal özgürlük buluşması" şiarıyla Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde şölen düzenledi. Kentteki bir düğün salonunda düzenlenen şölene çok sayıda kişi katıldı. 

 'HER ALANDA DİRENİŞ BÜYÜDÜ'

Törende konuşma yapan HDP’nin kent milletvekili Sait Dede, 15 Ağustos direniş ruhuyla 40 yıldır mücadelenin devam ettiğini söyleyerek, küçük bir kıvılcımla mücadelenin her alanda büyüdüğünü belirtti. Çözümün kilit noktasının İmralı olduğunu dikkat çeken Dede, "Abdullah Öcalan'ın paradigması ve fikirleri her alanda büyüdü. Demokratik bir yaşam, eşit özgürlükçü bir yaşam istiyoruz. Abdullah Öcalan, bu çözümün tek anahtarıdır ve milyonlar bu mücadelenin peşindedir. Biz Abdullah Öcalan'ın paradigmasını her alanda büyüteceğiz, çünkü toplumsal barışın kilit anahtarı Abdullah Öcalan'dır” diye konuştu. 

Dede’nin konuşmasının ardından sık sık "Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana zindanan”, “Selam selam İmralı'ya bin selam" sloganları atıldı.

Şölen, yerel sanatçıların seslendirdiği şarkılarla son buldu.