Türk devletinin savaş suçlarını kanıtlayan yeni bir belge

Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hêjar savaş tünellerine karşı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla saldırı hazırlığı yapan işgalci Türk askerleri, kameralarla kaydedildi.

Türk ordusunun 14 Nisan 2022'de Medya Savunma Alanları’na yönelik başlattığı kapsamlı işgal savaşı 5’inci ayına girdi. Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında ilerleyemeyen ve kısa sürede büyük bir çıkmaza giren Türk ordusu, bu süreçte kirli savaş yöntemlerini yine devreye koydu.

Gerillanın savunduğu Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri ve mevzilerini işgal saldırısının başladığı ilk günden itibaren yoğun bir şekilde savaş uçakları, saldırı helikopterleri, obüs ve havanlarla bombaladı.

NATO’nun sınırsız desteğiyle bütün teknolojik imkanlardan faydalanan ve Kürdistan coğrafyasını sınır tanımadan her gün onlarca kez bombalayan Türk devleti, sayısız kez savaş suçu işleyerek gerillaya karşı taktik nükleer bomba ve kimyasal silah kullandı.

Birçok kez görüntülerle kanıtlanan Türk devletinin işlediği savaş suçlarına bir yenisi daha eklendi. Girê Hakkarî Direniş Alanı’ndaki Şehîd Hêjar savaş tünellerine karşı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla saldırı hazırlığı yapan işgalci Türk askerleri, kameralarla kaydedildi. Görüntüler, işgalcilerin yürüttüğü kirli savaşı bir kez daha ortaya çıkardı.

Görüntülerde, işgalci Türk askerlerinin, patlayıcıların etrafına bantlarla monte ettiği ve taktik nükleer bomba etkisi yaratan özel bombalar gözüküyor. Beş askerin büyük bir hassasiyetle yerleştirmeye çalıştığı ve hepsi birbirine kablolarla bağlı olan taktik nükleer bombalar tünellerin girişine doğru götürülüyor. Bu tür taktik nükleer bombalara büyük önem veren ve umut bağlayan işgalcilerin bombaları kucağına alıp fotoğraflar çektirmesi ise belirtilen bilgileri kanıtlar nitelikte olduğunu gösteriyor.

Çok şiddetli patlamalar yaparak gerilların direnişini kırmaya çalışan işgalciler, imkan buldukça savaş tünellerini sürekli bombalamaya çalışıyor.

HPG Basın İrtibat Merkezi, 17 Ağustos günü yaptığı açıklamada, son dört aylık savaş sürecinde Türk ordusunun, Direniş Alanları’ndaki savaş tünelleri ve mevzilerini bin 532 kez yasaklı taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar kullanarak savaş ve insanlık suçu işlediğini belirtmişti.