Tutsak yakınları ATK önünde: Bu tüm toplumun sorunu

ATK önünde Adalet Nöbeti tutan tutsak yakınları, "Bu sorun sadece bizim değil; toplumsal bir sorun" dedi, sonuç alana kadar direnişi sürdüreceği mesajını verdi.

Amed'de hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için başlatılan Adalet Nöbeti, 184'üncü gününde. Tutsak yakınları, bugün de Adli Tıp Kurumu (ATK) binası önünde bir araya geldi. Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu ve Hükümlülerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri de eyleme katıldı.
 
ZİNDAN DİRENİŞİ SELAMLANDI
 
Sık sık “Hak, hukuk, adalet" ve "Bijî berxwedana zindanan (Yaşasın zindan direnişi)" sloganlarının atıldığı eylemde tutsak yakını Herdem Merwanî konuştu. 7 aydır nöbet tuttuklarını ifade eden Merwanî, "Tutuklular arasına bir fark koymadık ve kamuoyunun vicdanına seslenip, eylemimize başladık. Ancak beklediğimiz destek halen verilmedi. Bazı kişiler bırakıldı. Ancak bizim yakınlarımız için bir çözüm geliştirilmedi. Taleplerimizi yineliyoruz, bu taleplerde ısrarcıyız" dedi.

'TAHLİYELERİ ENGELLENİYOR VE ÖLÜM GELİYOR'
 
Tutsakların ölümle yüz yüze geldiğinde tahliye edildiğine dikkat çeken Merwanî, bu durumda tedavilerinin de yapılamadığını belirtti. Merwanî, "Her zaman taleplerimizi tekrarlayacağız. Kim ne yapacaksa bugün yapsın. Çünkü hasta tutukluların durumu iyi değil. Benim babamın da durumu iyi değil. Tutuklu aileleri olarak sadece kendi yakınlarımızdan da bahsetmedik. Bunu utanç olarak gördük. Çünkü bu genel bir sorun. Bu sorunu çözebilecek insanlar yüzünden sorunlar büyüyor. Bu sorun sadece bizim de değil, toplumsal bir sorun" diye konuştu.