'Tutsaklara işkence yapılıyor, sonuç alana kadar eylemdeyiz'

Adalet Nöbetini sürdüren tutsak aileleri, "Taleplerimiz yerine getirilene kadar eylemimizi sürdüreceğiz. Tutsaklara işkence ve düşmanlık yapılıyor" dedi.

 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların yakınlarının Adalet Nöbeti eylemi, Amed'de 226’ncı gününde Adli Tıp Kurumu (ATK)  önünde devam etti. Ailelerin eylemine, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED), Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER) ile Diyarbakır 78’liler Girişimi yöneticileri de katıldı.
 
Tutsak yakını Herdem Mervanî, "Hasta tutukluların durumu her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Durumları kötü olmasına rağmen ‘cezaevinde kalabilir’ raporu veriliyor. ATK, bizim ve tutukluların sesini duymalı” dedi.
 
Mervanî, “Türkiye’nin birçok kurum ve kuruluşu,  ATK’nin gerçekçi olmasını istiyor. ATK, ideolojik şekilde yaklaşmasın bize. Artık bu düşmanlıktan vazgeçsin. Bugün burada tekrar ATK’ye sesleniyoruz; bu politik düşmanlığınızı bırakın, gerçekçi olun” ifadelerini kullandı.
 
'EYLEMİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ'
 
Hasta tutsak Ciwan Boltan’ın annesi Nazime Boltan da şunları dedi: “Vicdan, Türkiye devletinde olmayan bir duygu. Eğer vicdanları olsaydı, bu durumumuza, çocuklarımızın bu durumuna bir çözüm üretirlerdi. Taleplerimiz yerine getirilene kadar eylemimizi sürdürmeye de devam edeceğiz. Oğlumu yaklaşık 5 yıldır görmüyorum. Onlar da çocuklarını 5 yıl görmesinler bakalım ne yapacaklar. Çocuklarımıza, bizlere işkence yapılıyor. Bizler dilimizin, kimliğimizin davasını yürütüyoruz. Asla Kürt oluşumuzdan pişman olmayacağız. Kürt olduğum için başım dik. Türkiye’de adalet yok. Eğer Türkiye’de adalet olsaydı anneler her sokağın başında adalet çığlığı atmazdı.”