Zêdan El Asî: Cezaevi kontrol altında, yer yer çatışmalar sürüyor

Hesekê’deki olaylara ilişkin bilgi veren Savunma Bürosu Eşbaşkanı Zêdan El Asî, 5 bin DAİŞ’linin tutulduğu Sinaa Cezaevi’nin tamamen kontrol altına alındığını ancak kentte çetelerle çatışmaların sürdüğünü söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Savunma Bürosu Eşbaşkanı Zêdan El Asî, Hesekê’de DAİŞ çetelerinin Sinaa Cezaevi’ne yönelik saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saldırının ardından cezaevindeki çetelerin karışıklık çıkardığını ve bunun üzerine QSD güçlerinin cezaevinin içerisine operasyon düzenlediğini dile getiren Zêdan El Asi, cezaevinde kontrolün tamamen sağlandığını belirtti.

Koalisyon güçleriyle birlikte kentteki çeteleri yakalama operasyonlarının sürdüğünü dile getiren Zêdan El Asî, “Kalan birkaç çete ile güçlerimiz arasında yer yer yaşanan çatışmalar sürüyor” dedi.

İLK DEFA PLANLI SALDIRIYOR

Çetelere destek veren uluslararası bir gücün olduğuna işaret eden Zêdan El Asî, “Gördüğümüz kadarıyla DAİŞ’i yendiğimizden bu yana ilk defa DAİŞ bu kadar planlı ve örgütlü bir biçimde saldırı düzenledi. Bu da DAİŞ çetelerinin uluslararası bir güçten destek aldığını kanıtlıyor. Bu güçlerin amacı Özerk Yönetim bölgelerinde tesis edilen istikrar ortamını bozmaktır” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin DAİŞ saldırılarıyla eş zamanlı olarak gerçekleşen saldırılarına işaret eden Zêdan El Asî, “DAİŞ çetelerinin saldırısıyla eş zamanlı olarak işgalci Türk devleti de Til Temir’e yönelik saldırılarda bulunmaya başladı. Til Temir’den Hesekê’ye destek amaçlı gelen kuvvetlere ait araçlar Türk SİHA’ları tarafından saldırıya uğradı” dedi.

DAHA CİDDİ ADIMLAR ATILMALI

Uluslararası kamuoyunun teröre karşı daha ciddi adımlar atması gerektiğini dile getiren Zêdan El Asî, “DAİŞ halen Irak ve Suriye’de eski gücüne dönmek için çırpınıyor. Uluslararası kamuoyu bu tehdide karşı sorumluluğunu yerine getirmelidir. Bu tehdit sadece Kuzey ve Doğu Suriye’yi değil, bütün dünyayı tehdit etmektedir. Bu nedenle uluslararası kamuoyunun DAİŞ’le mücadelede QSD’ye daha fazla destek vermesini umuyoruz” şeklinde konuştu.