Şengal halkı ‘İntikam Operasyonu’nu gönülden destekledi

Şengal'de KDP-MİT kontrolündeki ajan ağına yönelik başlatılan ‘İntikam Operasyonu'na ilişkin konuşan Xanesor Meclisi Eş Başkanı Henan Xanesorî ve Sinûnê Meclisi Eş Başkanı Seyîdo Elî, Şengal halkının operasyonu gönülden desteklediğini belirtti.

Şengal Güvenlik Güçleri ile YBŞ-YJŞ, geçtiğimiz günlerde, KDP ve MİT kontrolündeki ajan ağına yönelik ‘İntikam Operasyonu’ başlattı. Operasyon sonucu MİT ve KDP’ye bağlı çok sayıda ajan yakalandı. Êzidî halkının da desteklediği operasyona ilişkin konuşan Xanesor Meclisi Eş Başkanı Henan Xanesorî, Şengal Güvenlik Güçleri ile YBŞ-YJŞ’nin başlattığı hamlenin yerinde olduğunu belirtti.


Êzidî halkının ihaneti asla kabul etmediklerini ifade eden Henan Xanesor, “Êzidîler Rêber Apo’nun geliştirdiği özyönetim sistemiyle kendilerini yönetiyorlar. Bundan dolayı düşman gençlerimizi ajanlaştırmak istiyor. Ajan yöntemiyle bugüne kadar onlarca arkadaşımız şehit edildi. Düşmanın Şengal’deki tüm ajanlarını ortaya çıkaracağız. Askeri güçlerimize de bu hamlelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de kanımızın son damlasına kadar onlarla birlikte mücadele edeceğiz. Tüm halkımıza sesleniyorum; Şengal için canlarını feda eden tüm şehitlerimize sahip çıkalım. Bugün şehitlerimize sahip çıkmak ve kanlarını yerde bırakmamak boynumuzun borcudur” diye konuştu.

GENÇLER KDP’NİN OYUNUNA GELMEMELİ


Sinûnê  Meclisi Eş Başkanı Seyîdo Elî de Şengal Güvenlik Güçleri ve YBŞ-YJŞ’nin, KDP ve MİT kontrolündeki ajan ağına yönelik başlattığı ‘İntikâm Operasyonu'na şu sözlerle destek verdi: “Bu çok önemli ve yerinde bir operasyondu. Askeri güçlerimiz 2 yıl önce de DAİŞ çetelerinin hücrelerine yönelik böyle bir operasyon yapmışlarıd. Her dönem bu tarz hamlelere ihtiyaç olduğuna inanıyorum. Bu ajanların meselesi aynı zamanda siyasi bir meseledir, toplumda kabul edilmeyen güçler, ajanlar aracılığıyla toplumun istikrarını bozmak istiyorlar. KDP, Şengal Êzidîlerini karalamak istiyor. Çünkü KDP bir süre önce 2 Êzidî gencini, Êzidî halkının kaldığı Başur kamplarını bombalayacakları şeklinde konuşturdu ama bunun gerçeklik payı yok. Amaçları Şengal’in huzurunu bozmak, Şengallileri karalamak. Gençlerimiz bu oyunlara, kötülüklere aldanmasın, bilinçlensinler. 

KDP halkın Şengal’e dönmesini engellemek ve Şengal’in güvenli olmadığını belirtmek için bu tür oyunlara başvuruyor. Şengal’in özgürleşmesi ve huzura kavuşması için Mam Zeki’den tutalım, heval Dijwar’a kadar çok büyük bedeller ödedik. Bu bedelleri yüzyıllardır ödüyoruz. Kahraman şehitlerimiz ve askeri güçlerimiz sayesinde bugün ayaktayız ve kimseye muhtaç değiliz. Kendi savunma gücümüz var bizim. Hiçbir zaman topraklarımızı  terk etmeyeceğiz. Şehitlerimizin izinden giderek saldırılara sonuna kadar direneceğiz.”