Aydeniz: İmralı yürüyüşümüzü erteledik, heyetlerimiz deprem bölgelerine gidiyor

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Tecrit yürüyüşümüzü erteledik, heyetlerimiz deprem bölgelerine gidiyor" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekilleri Sezai Temelli, Ömer Öcalan, Murat Sarısaç, Dilan Dirayet Taşdemir, Gülistan Kılıç Koçyiğit, Sait Dede, Muazzez Orhan, Erdal Aydemir, Şevin Coşkun ile il-ilçe yöneticilerinin ve demokratik kurum temsilcilerinin katılımıyla deprem felaketine ilişkin Yüksekova'da açıklama yapıldı.


'YAN YANA DURALIM'


Saliha Aydeniz, şunları söyledi:  


"Bu sabah hem etki gücü yüksek hem de etki alanı geniş bir felaketle uyandık. Bu felaketin yaratmış olduğu yıkım için çok üzgünüz. Bu felakette hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Etki gücü yüksek olan bu felaket yüzünden birçok yerde yıkımın olduğunu, enkaz altında birçok insanımızın olduğunu biliyoruz. Daha fazla ölüm, daha fazla yaralanma olmaması için bir an önce enkazların kaldırılması gerekiyor. Türkiye’de bu tarz felaketler her zaman oluyor. Önemli olan bu felaketlere karşı her zaman hazırlıklı olmaktır. Türkiye, halklarımız bu felaketlerle her zaman karşılaşıyor. Ama bu felaketler olduktan sonra ne müdahale oluyor ne de olan müdahaleler yeterli kalıyor. İnsanlara zamanında ulaşılmadığını biliyoruz. Bu felakette birçok binanın yıkılmasının yanı sıra cezaevlerinin de yıkıldığı, hasar aldığı bilgisini aldık. Ama ne boyutta olduğunu henüz teyit etmiş değiliz. Öncelikle halkımızı, halklarımızı bu felaketlere karşı duyarlı olmaya, yan yana durmaya ve bu acıların daha fazla artmaması için harekete geçmeye çağırıyoruz.


'YÜRÜYÜŞÜMÜZÜ ERTELEDİK'


Halk söz konusu olduğunda devlet her zaman sınıfta kalıyor. Duyarlı halkımızın, duyarlı STK’ların, her alanda gönüllülerin daha çok iş yaptıklarını ve sürece müdahil olduklarını biliyoruz. Bir kez daha duyarlılık çağrısı yapıyorum. Bu felaket bugün yaşandı ve sizler de biliyorsunuz bugün Yüksekova’da olmamızın bir sebebi vardı. Bugün Yüksekova’da olmamızın asıl sebebi, hiçbir zaman gündemimizden düşmeyen tecride karşı İmralı’ya yapacağımız yürüyüştü. Bu programı Gever ve Qoser’den başlatacaktık. Bu felaketten dolayı yürüyüşümüzü erteledik. Tecrit için yaptığımız planlamalarımızı bir süreliğine erteleyerek deprem yaşanan her ile heyetler olarak gidiyoruz. Yaşanan sıkıntıları ve acıları paylaşmak için harekete geçiyoruz. Nasıl ki şimdiye kadar yaşadığımız acıların üstesinden dayanışmayla geldiysek, bundan sonra da geleceğiz. Yürüyüşümüzü bir süreliğine ertelediğimizi, bugünün dayanışma ve yaralarımızı sarma günü olduğunu, halkımızın yaşadığı acıları sarmanın günü olduğunu belirtiyoruz. Buradan çıkarak her birimiz depremin yaşandığı yerlere gideceğiz."