CHP'li heyet Amed Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti

CHP’li heyet, yangın bölgelerinde incelemelerde bulunarak yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Ardından Amed Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu, Ahmet Baran Yazgan ile Amed-Mêrdîn arasındaki kırsal alanda çıkan ve 15 kişinin yaşamını yitirdiği alanda incelemelerde bulunarak, yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu. Amed'in Çinar ilçesine bağlı Herberê köyünin Tobînî köyüne geçen heyet, yaptıkları açıklamanın ardından Şemrex'in Kelekê köyündeki taziyeyi ziyaret etti.

Heyet ardından Amed Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.  Belediye Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun tarafından karşılanan CHP heyeti, baş başa bir görüşme gerçekleştirdi. 

Serra Bucak, ziyaretleri nedeniyle CHP heyetine teşekkür ederek, yangın nedeniyle dayanışmanın önemini vurguladı.  Tanrıkulu ise Amed’in seçilmiş başkanına dayanışma ziyaretinde bulunduklarını belirtti. Kayyumların kentte yarattığı tahribata dikkati çeken Tanrıkulu, “Yeniden bir kayyum uygulamasının olmaması lazım. Bu uygulama bu saatten sonra kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye’nin temel meselelerinden biri olan Kürt meselesini daha da çıkmaza sokmakta. Bu uygulamaya karşı çaba içindeyiz ve olacağız” diye konuştu.