KONGRA-GEL: Komployu protesto eylemlerine güçlü katılalım

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Dîvanı, "Halkımız için kara gün olan 15 Şubat gününü bir kez daha esaret koşullarında karşılamayı kabul edemeyiz. Onun için 2023 yılını faşizmin çöküşü ve İmralı soykırım sisteminin kapılarının açıldığı bir yıl yapacağız" dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Dîvanı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "15 Şubat uluslararası komplosunun 24. yıl dönümünde bu komployu planlayan, uygulayan ve içinde yer alan tüm güçleri nefretle protesto ediyoruz. Uğursuz rolleri nedeniyle bu güçler tarihin kara sayfalarında kötülükleriyle hep kalacaklar. Kurdistan halkları, dostlarımız ve ilerici insanlık onları asla unutmayacak" denildi.

ŞEHİTLER ANILDI

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Mehmet Halit Oral arkadaşın öncülüğünde 'Güneşimizi karartamazsınız' sloganı ile bedenlerini ateşten kalkana dönüştürerek tarihte benzeri görülmemiş bir irade ile Rêber Apo’yu savunan tüm fedai şehitlerimizi saygı ve minnet ile anıyoruz.

Aynı ruh ile günümüzde tecridi protesto eden Veysi Taş ve Mehmet Akar isimli değerli yurtseverlerimizi de saygı ile anıyoruz. Halk ve Hareket olarak AKP-MHP faşizmini çökerterek İmralı kilidi kıracağımız bu süreçte, Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğüne kilitlenen fedai duruşları ile halkımızın yüreğinde yer aldılar.

'RÊBER APO ÖZGÜR KÜRDÜN İRADESİNİ YARATTI'

Birinci Dünya Savaşı'nda kapitalist modernite güçleri coğrafyamızı ve halkımızı parçalayıp hak ve hukuktan mahrum bırakarak sömürgeci devletlere mahkûm ettiler. Bu duruma isyan eden halkımızın tüm başkaldırılarının bastırılmasında da başta Türk devleti olmak üzere sömürgeci devletlere yardım ettiler, halkımıza yönelik soykırım, asimilasyon ve katliamlarda birinci dereceden rol oynadılar.

Kurdistan’ın tüm parçalarında direnişin ve özgürlük umudunun kırıldığı, Kürtlükten kaçanların sömürgeci devletlere teslim olduğu süreçte, Rêber Apo özgürlük yürüyüşü ile tarih sahnesine çıktı. 'Hayali Kurdistan Ağrı Dağı'nda meftundur' diyenlere karşı halkına güven verdi, özgürlük umudu oldu. Halkına güvenmediği için egemenlere teslim olan işbirlikçi Kürdün karşısında özgür Kürdün iradesini yarattı. Öldü, bitti denilen Kürt halkını yeniden ayağa kaldırdı, örgütledi, eğitti, savaşan halk gerçekliği temelinde Kurdistan ve Ortadoğu’da yeni bir güç dengesini yarattı. Kadın devrimi ve kadın ordulaşması ile toplumsal zihniyette büyük değişim ve dönüşüm yarattı. Soykırım kıskacına alınarak uçurumun kenarına getirilen bir halk gerçekliğinden, özgürlüğüne sevdalı fedekâr bir halk gerçekliğini oluşturdu.

Kürt soykırım kıskacının kırılmasını kendileri için tehlikeli gören egemen güçler Rêber Apo’nun şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi’ne müdahale ederek Ortadoğu’ya kendilerine göre yeni bir dizayn vermek istediler. Rêber Apo 'Uluslararası komplo gözlerimi açtı, modernitenin gerçek yüzünü görebildim' dedi. Ve bu temelde de başta Kürt sorununun çözümü olmak üzere moderniteden kaynaklı bütün toplumsal, ulusal ve çevresel sorunların çözümünü hedefleyen alternatif bir paradigma ile uluslararası komploya yanıt verdi.

Komplocu güçler bu planları ile Rêber Apo’yu ve Kurdistan Özgürlük Mücadelesini yok etmek istediler. Bir halkın özgürlük umutlarını bitirmek istediler. Ama büyük yanıldılar. Rêber Apo’nun 'Özgürlük Paradigması' Ortadoğu ve tüm dünyaya yayıldı. Jin-Jiyan-Azadî sloganı dünya kadınlarının ve halklarının özgürlük sloganı oldu.

'İMRALI KAPILARININ AÇILDIĞI BİR YIL YAPACAĞIZ'

Uluslararası komplonun 25. yılına giriyoruz. Rêber Apo’ya karşı Özgürlük Hareketi ve halk olarak çok ağır özeleştiri durumundayız. Halkımız için kara gün olan 15 Şubat gününü bir kez daha esaret koşullarında karşılamayı kabul edemeyiz. Onun için 2023 yılını faşizmin çöküşü ve İmralı soykırım sisteminin kapılarının açıldığı bir yıl yapacağız.

'MERKEZİ YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGE GÜÇLÜ KATILALIM'

Kurdistan’da ve yurt dışında her alanda halkımız ve dostlarımız Rêber Apo’nun özgürlüğü için ayakta. Hem ülkeler hem de bölgeler düzeyinde yürüyüşler, eylem ve etkinlikler yapıldı ve yapılıyor. Ayrıca enternasyonallerin ve gençliğin yürüttüğü uzun yürüyüşler var. Biz hepsini coşkuyla ve sevgiyle selamlıyoruz.

Uzun yürüyüşler Strasbourg’da buluşacak. 11 Şubat günü uluslararası komployu protesto için Strasbourg’ta yapılacak olan merkezi yürüyüş ve mitinge halkımızı güçlü katılmaya çağırıyoruz. Kürt soykırım ittifakı olan Lozan anlaşmasının yüzüncü yılında, uluslararası komployu en güçlü bir şekilde protesto etmek için halkımız Strasbourg’da olmalıdır.

Yaşanan büyük depremden dolayı halkımızın acılarını paylaşıyor, yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Depremin yarattığı yıkım ve kayıplar çok büyüktür. Halkımız seferberlik ruhu ile birbirine sahip çıkmalıdır. İnsanlarımızı namerde muhtaç etmemeliyiz. Yurt dışında yaşayan halkımız tüm yardımlarını Heyva Sor a Kurdistanê üzerinden doğrudan halkımıza ulaştırmalıdır. AKP – MHP faşizminin AFAD üzerinde yaratmak istediği yeni rant planlarına karşı da duyarlı olmalıyız."