Kurdistan Halk İnisiyatifi: Halkımızı düşmanın insafına bırakmayalım

"Halkımızı düşmanın insafına bırakmayalım" diyen Kurdistan Halk İnisiyatifi, deprem mağdurları için dayanışmayı büyütmeye çağırdı.

Kurdistan Halk İnisiyatifi, Kurdistan'daki depreme ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Değerli Kurdistan halkımız, 6 Şubat tarihinde Mereş merkezli meydana gelen depremde Kuzey Kurdistan ve Rojava başta olmak üzere birçok yerde etkili olmuştur. Depremde Kuzey Kurdistan’ın Semsur, Riha, Dilok, Meleti, Amed ve Mereş illeri ile Kuzey ve Doğu Suriye’nin birçok il ve ilçesinde; Türkiye ve Suriye’nin bazı yerleşim birimlerinde büyük bir hasar görmüştür. Şimdiye kadar en az 2 bin 500 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, en az 13 bin 293 bini ise yaralanmıştır. Hâlâ binlerce yurttaşımız yıkılan binaların enkazı altında kalmış durumdadır. Hem evleri yıkılan  hem de yeni deprem riski nedeniyle milyonlarca Kurdistanlı geceyi dışarıda geçirmek zorundadır" denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kışın ağır koşullarında yaşanan bu felakete rağmen faşist AKP-MHP iktidarı Kürt halkından intikâm almaktan geri durmamıştır. Binlerce binanın yıkıldığı kentlere AFAD adı altında birkaç kişilik ekipler gönderilmiş ve bunun üzerinde yoğun bir propaganda yapılmıştır. Soykırımcı, faşist AKP-MHP iktidarının propagandasına gerekçe ve görüntü oluşturmaktan ziyade bu ekiplerin kayda değer bir çabası ve çalışması olmamıştır. Yürütülen propagandanın aksine faşist iktidar ve devlet güçlerinin temel uğraşısı halkın kendi yaralarını sarmayı engellemek olmuştur.

Halkımızın kendi örgütlülüğüyle ve gücüyle kendi yaralarını sarma, enkaz altında olan canlarını kurtarma, ihtiyaçlarını öz kaynaklarıyla karşılama çabalarına faşist devlet güçleri adeta savaş açmıştır. AKP-MHP faşist iktidarı Kurdistan’da bulundurduğu tüm işgalci polis ve askerini örgütlü  yapıların, demokratik kitle örgütleri ve gönüllü Kurdistanlıların yardım ve dayanışma kampanyalarını engellemek için seferber etmiştir. Halkın gönüllü olarak ihtiyaç sahiplerine göndermek istediği yardımları yasaklayarak AFAD denilen sömürgeci yapıya  yönlendirmiştir. Depremin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen bu yapının deprem bölgelerine ve ihtiyaç sahibi halka en ufak bir yardım ulaştırmamıştır.

Depremi dahi halkımıza karşı silah olarak kullanan bu alçak faşist sistemin halkımıza herhangi bir faydası dokunmayacağı açıktır. Kurdistan Halk İnisiyatifi olarak bizim de halkımızı faşist düşmanın insafına bırakma niyetimiz yoktur. Şu anda yakınlarını kaybeden, kış koşullarında, karda ve dondurucu soğuklarda gece ve gündüzü dışarıda geçirmek zorunda kalan Mereş, Dilok, Riha, Semsur, Meleti ve Kurdistan’ın diğer yerleşim birimlerinde yaşayan halkımız desteğimizi beklemektedir.

'HERKES ELİNİ UZATMALIDIR, DAYANIŞMAYI BÜYÜTELİM'

Faşist rejimin hiçbir yasağını ve engellemesini tanımıyoruz. Elimizden gelen her türlü ayni ve nakti yardımı halkımıza ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. El ele vererek, dayanışmayı büyüterek depremden etkilenen tüm Kurdistanlıların yaralarını hep birlikte saracağız. Bu felaketi de dayanışmayla aşacağız. Bunun için her Kurdistanlı depremin vurduğu kentlerimizde yaşayan halkımıza elini uzatmalıdır. Faşist rejimin manipüle edici yardım şovlarına bakmaksızın tüm örgütlü yapılarımızla birlikte dayanışmayı büyütelim.

Deprem bölgelerinde yaşayan halkımızın her türlü yardımımıza ihtiyacı vardır. Maddi yardımların yanı sıra, yardımların toplanmasında, demokratik kurum ve kuruluşlara ulaştırılmasında görev ve sorumluluk almak da bir o kadar önemlidir. Özellikle Kurdistan gençliği toplumsal ve tarihsel rolüne uygun olarak bu sorumluluğunu yerine getirmelidir. Yaralı halkımızın bulunduğu her yere çıkarma yapmalı, yardımların sağlıklı ulaştırılmasında öncü rolünü oynamalıdır.
Türkiye ve Kurdistan’ın depremden etkilenmeyen kentlerinde yaşayan halkımıza büyük bir sorumluluk düşmektedir. Kahraman halkımızın bu zor günde gerekli duyarlılığı göstereceği, faşizmin alçak engellemelerini tanımayacağı ve depremden etkilenen Kurdistanlılarla en üst düzeyde dayanışma göstereceğine inanıyoruz.

Gün dayanışma ruhunu yükseltme,  faşizmin engellemelerini aşma, Mereş, Dilok, Riha, Semsur, Meleti, Amed ve Hatay ile buluşma günüdür. Tüm halkımızı seferberlik ruhuyla depremde zarar gören halkımızla ruhen ve madden birlikte olmalıdır."