GÖRÜNTÜLÜ

Sêrt’te kayyum taziye evini ülkücülere devretmiş

Kayyumun, Siirt Belediyesi’ne ait bir taziye evini ülkü ocaklarına tahsis ettiğini belirten Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, söz konusu evi ülkü ocaklarına bırakmayıp geri alacaklarını söyledi.

SÊRT'TA KAYYUM POLİTİKALARI

Sêrt Belediye Eşbaşkanı Sofya Alağaş, devredilen taşınmazları geri almak için yasal süreç başlatacaklarını söyledi. 

Kayyumların borçlu bıraktıkları kentlerden biri de Sêrt (Siirt) oldu. Belediyenin 456 milyon 853 bin 781,39 TL borçlu olduğu açıklandı. ANF’ye konuşan Sêrt Belediyesi Eşbaşkanı Sofya Alağaş, kentte yoğun bir asimilasyon ve özel savaş politikasının devrede olduğunu söyledi. Sofya Alağaş, “Bunu sadece kayyumlara bağlamak da doğru değil, genel bir politikanın sonucudur ama kayyum eliyle bu politika daha yaygın hale getirilmiştir” dedi. 


SEÇİMDEN SONRA OLUMLU HAVA

Sêrt’te yaylaların yasaklandığını, savaş-çatışma gerekçesiyle hayvancılık ve çiftçiliğin engellendiğini belirten Sofya Alağaş, var olan imkanların da halkın elinden alındığına işaret etti. Sofya Alağaş, bu sorunların derinine inerek, çözüm bulacaklarını ve istihdam alanlarını güçlendireceklerini söyledi. Sofya Alağaş, “Halk 10 yıldır kendisine ait olan kurumsal bir binaya giremiyordu. Girmemeyi tercih ediyordu. Belediyeye ait otobüslere binlerce kişi binmiyordu. Kayyumun gaspına tepki olarak bunu yapıyordu. Halk iradesine bu şekilde sahip çıkıyordu. Duruşunu bu şekilde gösteriyordu. Seçimden sonra kentte pozitif bir atmosfer ortaya çıktı” şeklinde konuşu. 

GÜVENLİK KAYITLARINI GÖTÜRDÜLER

Kayyumun belediyeye ait birçok eşyaya el koyduğunu, giderken güvenlik kamerası kayıtlarının içinde bulunduğu hard diskleri de götürdüğünü kaydeden Sofya Alağaş, şunları söyledi: “Seçimden öncesine ait hiçbir güvenlik kaydı elimizde yok. Giderken tüm kayıtları götürmüş. Şeffaf çalışan, gizleyecek bir şeyi olmayan biri neden güvenlik kayıtlarını alır? Bu bile belediyede işledikleri suçların, yolsuzlukların büyüklüğünü gösteriyor aslında. Seçimden bir hafta önce belediyeye ait araçlara giydirme yapılmıştı. Yapışkanlı boyalarla araçları değiştirmişlerdi ve biz araçları temizleterek bunu açığa çıkardık. Yine belediyeye ait birçok araç bozuk ve aylardır arızaları giderilmemiş. ‘Yaptık’ diyerek övündükleri ve boy boy gösterdikleri araçların çoğu bozulmuş araçlar. Kullanılamayacak düzeyde serviste duruyor. Onlarca ihale yapılmış, trilyonlarca borç bırakılmış. Bu ihaleler usule uygun mu, bu borçların nasıl yapılmış tüm bunları inceleyeceğiz. Usule uygun olmayanlarla ilgili de hukuki işlem yapacağız. Gerekirse dava açacağız ve hukuki destek de alacağız.” 

TAZİYE EVİNİ BİLE DEVRETMİŞ

İptal edebilecekleri ihaleleri iptal edeceklerini; devredilen taşınmazlarla ilgili iade süreci başlatacaklarını söyleyen  Sofya Alağaş, şöyle konuştu: “Örneğin belediyeye ait ve halk için açılmış bir taziye evi, ülkü ocaklarına tahsis edilmiş. Bu taziye evini hiçbir şekilde ülkü ocaklarına bırakmayacağız ve geri alacağız. Bunun gibi örnekler çok fazla ve tüm bunları geri almak için yasal mevzuat başlatacağız. Tek tek de teşhir edeceğiz. Yine kayyumların kapattığı kadın birimlerimizi yeniden açıp aktif hale getireceğiz. Bu çok önemli. Berfin Kadın Merkezimizi açarak kadınlara yeniden bir alan oluşturacağız. Kayyumun kapattığı Mir Celadet Bedirxan Kütüphanesi’ni yeniden aktif hale getireceğiz. Kentin üç yanı suyla kaplı ama Sêrt, ciddi bir su sorunu yaşıyor. Bununla ilgili ekiplerimiz çalışmaya başladı ve kalıcı bir çözüm bulmak için elimizden geleni yapacağız. Halkın bu mağduriyetini bir an önce çözeceğiz. Kentin farklı çevresel sorunları var, alt yapı sorunları var ve kayyum hiç uğraşmamış neredeyse. Biz bunlarla ilgili hızlı çalışmalar ve kalıcı çözümler üreteceğiz. İstihdam alanlarımızı oluşturacağız. Dil konusunda çalışmalarımız olacak.”