‘Çete kartı miadını doldurdu’

Minbic Çerkes Birliği Üyesi Semir Hedaq, son gelişmelere işaret ederek, Türk devletinin elindeki çete kartının artık miadını doldurduğunu savundu.

Türk devletinin, devrimin başından beri saldırgan bir pozisyonda olduğunu hatırlatan Minbic Çerkes Birliği Üyesi Semir Hedaq, şimdiye kadar direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini söyledi. 

ANF’ye konuşan Minbic Çerkes Birliği Üyesi Semir Hedaq, saldırılara eşlik eden özel savaşla istikrarsızlık yaratıp korku salarak halkı kaçırtmak isteyen Türk devletinin, şimdiye kadar bunu daha çok çetelerle sürdürdüğünü belirtti. Gelinen aşamada artık bu çetelerin de yapacak bir şeyi kalmadığını ifade eden Hedaq, “İşgal bölgesinde topladığı tüm grupların durumu ortada. Her biri küçük gruplara ayrılmış, dağınıktırlar ve hemen her gün birbirleriyle çatışıyorlar” dedi. 

MINBIC HALKI GERİ ADIM ATMADI

Türk iktidarının, Kobanê, Minbic ve diğer alanlara saldırarak, bir taraftan kendi sıkışmışlığını saklamaya, diğer taraftan halk üzerinde korku oluşturmaya çalıştığını söyleyen Hedaq, şöyle devam etti: “Fakat devrimin başından bu yana bölge halkı ve özellikle Minbic sürekli  saldırılara maruz kalıyor. Şimdiye kadar halk onların hiçbir saldırısına karşı geri adım atmadı. Bundan sonra da atmayacak. Halk, yönetime karşı kışkırtma oyunlarının da farkında.

SURİYE’DE YAPMAK İSTEDİĞİNİ BAŞARAMADI

Türk hükümetinin 2011’de Şam’daki camide namaz kılmayı hedeflediğini ama bunu başaramadığını kaydeden Hedaq, şunları ekledi: “Etrafında topladığı çetelere rağmen istediğini başaramadı. Şimdi artık tüm çeteler, Türk devleti için bir ağırlık oluşturuyor. Türk devleti bunlardan kurtulmak istiyor. Türk devleti de elinde tuttuğu kartın, miadını doldurduğunun farkında. Onları istediği gibi kullandı ve şimdi de onlardan kurtulmak istiyor.”