Çocuklar Til Rifet katliamını unutmadı

Til Rifet katliamında şehit düşen sivil ve çocukları anan Şêxmeqsûdlu öğrenciler, “Sivillere ve çocuklara yönelik şiddetin sona erdirilmesi için tüm hukuk örgütlerini, görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’in Til Rifet ilçesinde 12 Aralık 2019’da sivilleri ve çocukları bombalaması sonucu, 8'i çocuk 10 kişi şehit olurken 12 kişi de yaralanmıştı.

Öğrenciler katliamda şehit olan çocukların fotoğraflarını ve “Yaşamak bizim hakkımız”, “Çocuk katliamlarına hayır” yazılı pankartları taşıdı.

Yapılan açıklamada, “İşgalci güçlerin başta Til Rifetli çocuklar olmak üzere, Efrînli göçmenlere karşı iki yıl önce gerçekleştirdiği katliamın tarihini unutmuyoruz. Türk çeteleri, sokakta oynayan çocukları hedef aldı ve oyunları çığlık ve korkuya dönüştü” denildi.

ULUSLARARASI SESSİZLİK ÇOCUKLARI VURUYOR

Türk devletinin insani ve uluslararası kuruluşların sessizliğinden dolayı çocuklara ve insanlığa karşı işlediği suçların devam ettiği kaydedilen açıklamada, “Türk devletinin topraklarımıza yönelik saldırılarını durdurmak ve işgalcileri topraklarımızdan çıkarmak için taleplerimizi yeniliyoruz. Ayrıca tüm hukuk örgütlerini sivillere ve çocuklara yönelik şiddetin sona erdirilmesinde üzerlerine düşen görevi yerine getirmeleri çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Açıklama, şehitleri selamlayan sloganlarla sona erdi.