Özerk Yönetim’den bir heyet Rus yetkililerle görüştü

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Moskova’da Rusya Dış İşleri Bakanlığı temsilcileriyle bir araya geldi.

Demokratik Suriye Meclisi Basın İrtibat Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, Kuzey ve Doğu Suriye’den bir heyet Moskova’da Rus yetkililerle görüşmelerde bulundu.

Görüşmeye ilişkin şu bilgiler verildi: “İlham Ehmed’in de yer aldığı MSD ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi heyeti, Rusya Dış İşleri Bakanlığı daveti üzerine Moskova’da Mikhail Bekdanov’un da yer aldığı Rusya Dış İşleri Bakanlığı temsilciğiyle bir araya geldi.”

Basın İrtibat Bürosu, “Görüşme olumluydu. 2254 sayılı Uluslararası karar dâhilinde Suriye krizinin siyasi çözümü, MSD'nin siyasi faaliyetlere dahil olması ve Ankara'nın Suriye egemenliğine karşı devam eden suçları tartışıldı” diye ekledi.

MSD Yürütme Meclisi Başkanı İlham Ehmed’in de yer aldığı MSD heyeti en son Eylül 2020’de Dış İşleri Bakanı Sergey Lavrov’la bir araya gelmiş, Rusya’yı demokratik ulusal muhalefeti desteklemeye ve diyalog için rol oynamaya çağırmıştı.