Şehba’da Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü için kitlesel yürüyüş

Şehba'da binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için yürüdü.

Kongra Star ve Hîlala Zêrîn Hareketi’nin organize ettiği yürüyüşe binlerce Efrînli, Şehba halkı, siyasi parti temsilcileri, sivil meclis üyeleri katıldı.

Ehdas ilçesindeki Serdem Kampı’nda yürüyüşe geçen halk, Maratê köyündeki 4 Nisan Parkı’na kadar yürüdü.

Eylemciler, “Kadın devrimiyle tecridi kıracağız ve Önderliği özgürleştireceğiz” ve “Dem dema azadiyê ye” yazılı pankartlar taşıdı. Sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın direnişini selamlayan sloganlar atıldı.

Yürüyüşün ardından yapılan miting saygı duruşuyla başladı. Mitingde konuşan Kongra Star üyelerinden Berjîn Efrîn, “Barışın ve insanlığın önderi olan Önder Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için broşür dağıtımını sonlandırdığımızı belirtiyoruz. Halkın Önderlikle bağı güçlüdür ve fiziki özgürlüğü için her zaman alanlarda olacağız” dedi.

Türk develeti ve kapitalist güçlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin Ortadoğu’daki kriz ve kaosun sona erdireceğini bildikleri için ağır tecrit uyguladığının altını çizen Berjîn, “Tecrit uygulamalarının nedeni Önder Abdullah Öcalan’ın çözüm önerileri olarak sunduğu fikirlerinin önünü kesmek. Çünkü onlar uyguladıkları siyaset ile toplumları öz değerlerinden koparmayı amaçlıyorlar” diye konuştu.

“Efrinli kadınlar Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin savunucusudurlar” diyen Berjîn, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerin aralıksız devam edeceğini vurguladı.

Efrîn ve Şehba Kantonu Hîlala Zêrîn Hareketi yöneticisi Şêrîn Reşîd de şunları söyledi:

 “İşgalci Türk devleti, hukuksuz bir şekilde Önderliğimize uyguladığı tecrit siyaseti ve Kürt halkına karşı da planladığı komplolar yoluyla özellikle Kürt halkı başta olmak üzere halkların Önderliğin fikirlerine ulaşmasını engelleme çabası içerisindedir. Son zamanlarda, Irak hükümetinin nasıl işgalci Türk devletinden aldığı destek ile 12 bin Bakurê Kurdistanlı göçmenin yaşadığı Mexmur Kampı’nı kuşatma altına almak istediğini gördük. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin, Şehba, Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgeleri ve Kurdistan dağlarına yönelik işgal saldırıları sürüyor.”

Şêrîn, Efrîn ve Şehbalı kadınların Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar, çizgisini sonuna kadar koruyacaklarını ve bağlı kalacaklarını sözlerine ekledi.

Eylem "Bijî Serok Apo" sloganı ile sona erdi.