Şehit Xelîl Bekî için Kobanê’de cenaze töreni

Geçirdiği bir trafik kazası sonucu şehit düşen Minbic Askeri Meclisi savaşçısı olan Xelîl Bekî (Xelo Reş), Kobanê’de son yolcuğuna uğurlandı.

Savaşçı Xelîl Bekî, 21 Ocak’ta geçirdiği kaza sonucu şehit düşmüştü. Kobanê Kantonu’nda yüzlerce kişi Xelîl Bekî’yi son yolcuğuna uğurlamak için Şehit Dîcle Şehitliği’ne akın etti.

Cenaze törenine askeri ve sivil kurumlar, siyasetçiler ve Kobanê sakinleri katıldı.

Törende bir konuşma yapan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Fırat Bölge Meclisi Eş Başkanı Hedle Hesen, Bekî’nin sözünü yerine getirdiğini ve bölgenin güvenliğini savunmak için şehit düştüğünü söyledi.

Hesen, DAİŞ çetelerinin Hesekê’deki cezaevi saldırısına da değinerek “Xiwêran’daki cezaevine dönük düzenlenen saldırı işgalci Türk devletinin DAİŞ terörünü bölgede yeniden canlandırması girişimidir” dedi.

PYD Diplomasi Bürosu Eş Başkanı Bekir Hec Îsa ise, “Türk devleti Hesekê’ye dönük saldırıyla bütün dünyaya terörü kucakladığını ispatladı. Türk devletinin amacını bölgedeki demokratik projeyi yok etmek” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların arından Xelîl Bekî’nin şehadet belgesi Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi tarafından okunarak ailesine teslim edildi.

Minbic Askeri Meclis savaşçısı Xelîl Bekî zılgıtlarla toprağa verildi.