Aşiretlerden mültecilere çağrı: Ülkenize dönün

Kuzey-Doğu Suriye’deki Al Hewas ve Afadile aşiretlerinin kanaat önderleri, Suriyeli mültecilere “Rojava gün geçtikçe gelişiyor. Ülkenize geri dönün” çağrısında bulundu.

Suriye’nin Al Hewas Aşireti Kanaat Önderi Deham Al Şibli ve Afadile Aşireti Kanaat Önderi Mustafa Al Abde, “Türk devleti yalan vaatlerle gençlerimizi kandırıp Libya, Afganistan vb. savaş alanlarına gönderdi. Türk devleti Suriye’nin boşaltılması için yoğun mesai harcıyor. Ülkemiz onurlu bir yaşamın adresidir. Gençlerimiz ve halkımız bu özel savaş uygulamalarına kanmamalıdır” dedi.

 

ANF’ye konuşan El Hewas Aşireti Kanaat Önderi Deham Al Şibli, Türk devletinin çıkarları için bölgede göç politikası yürüttüğüne işaret ederek, Almanya gibi Avrupa ülkelerinin de beyin göçü ve gençlerin enerjilerinden faydalanmak için genç mültecilere kapılarını açtığını söyledi.

Türk devletinin özelde Rojava olmak üzere Suriye’yi boşaltmak için yoğun mesai yaptığını da söyleyen Al Şibli, şunları kaydetti: “Bazı kişiler özsavunma görevinin göçe neden olduğunu söylüyor. Ancak bu doğru değildir. Zaten 1998-1997-1996 ve öncesinden özsavunma görevini yapması istenmiyor. Türk devleti özellikle Rojava olmak üzere Suriye’yi boşaltmak için bu tür özel savaş yöntemlerine başvuruyor. Zaten bildiğimiz gibi Türk devleti çete gruplarının aracılığıyla birçok kişiyi yalan vaatlerle kandırıp Libya, Afganistan, Kazakistan ve birçok yere gönderdi.”

Al Şibli, Suriyeli mültecilere ‘Ülkenize sahip çıkın’ çağrısında bulunarak, “Gençlere ülkelerine sahip çıkmaları çağrısını yapıyoruz. Tüm yaşamsal ihtiyaçlar karşılanabiliyor ve ülkede çalışma olanakları gittikçe artıyor. Ülkemiz gün geçtikçe daha da güzelleşiyor. ‘Başkalarının ülkeleri bize ülke, başkalarının evi de bize ev olmaz’ gerçeğinin farkında olalım” diye seslendi.

BU TOPRAKLARIN SAHİBİ SİZLERSİNİZ

El Hewas Aşireti Kanaat Önderi Deham Al Şibli, şöyle devam etti: “Türk devletinin bize ve topraklarımıza dönük saldırılarına karşı gösterilen direniş, bir kez daha ne olursa olsun başımızı eğmeyeceğimizi herkese gösterdi. Ölüm korkumuz yok. Hiçbir zaman Türk devletine güvenilmez. Çünkü tarih boyunca topraklarımız üzerinde halkımıza karşı birçok katliam gerçekleştirdi. Kanaat önderleri olarak QSD’yi destekliyoruz. Savaşçılarımızla savaşa katılmaya hazırız. Bu sadece sözle söylenen bir şey değil zaten gerçekte bu açıkça görülüyor. Ne Reqa’yı ne de Rojava’nın bir karış toprağını düşmana vermeyeceğiz. Bu toprakların sahipleri bizleriz. Düşmanın varlığını topraklarımızda hiçbir zaman kabul etmeyeceğiz.”

 

ÜLKEMİZ DAHA ONURLU BİR YAŞAMIN ADRESİDİR

Afadile Aşireti Kanaat Önderi Mustafa Al Abde ise bölgede yaşanan göçe ve nedenlerine işaret ederek, “Bölge halkları huzur ve güven içerisinde yaşıyor. Ancak bölgemizde göçler yaşanıyor. Özellikle ülkenin en çok onlara ihtiyacı olduğu bir dönemde gençler göç ediyor. Ülkeleri onlar için daha onurlu bir yaşamın adresidir. Zaten bu göçün arkasında Türk devleti var. Türk devleti ülkenin boşalması için böyle bir siyaset yürütüyor” dedi.

Mustafa Abde, gençler başta olmak üzere tüm mültecilere şöyle seslendi: “Bölgemizde gençler bu toprakların savunucularıdır. Tüm yaşamsal ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Biz kanaat önderleri olarak göç edenlere ülkelerine dönmeleri çağrısında bulunuyoruz. Topraklarımız çok değerlidir ve bu topraklara sahip çıkmalıyız. Türk devleti ve ona bağlı El Nusra, DAİŞ vb. çete grupları mültecileri kandırarak bize saldırmaya sevk ediyor. Ülkemizde çok sayıda tutuklu DAİŞ çetesi olmasına rağmen güçlerimiz sayesinde güvenilir bir yerdir.”

ROJAVA GÜN GEÇTİKÇE GELİŞİYOR

Rojava’nın daha da geliştiğini; tüm halk bileşenlerini din, dil demeden içerisinde barındırdığını hatırlatan Mustafa Abde, şunları ekledi: “Buradaki halkların kardeşliği tüm dünya için bir örnektir. Her zaman hep beraber birlik olacağız. Türk devletinin ülkemizi, topraklarımızı işgal etmeye hakkı yoktur. Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî vb. yerleri işgal ederek bizi ezmeye ve kirli Osmanlı hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Tüm bunlara karşı aşiretler ve kanaat önderleri olarak QSD güçleriyle birlikteyiz.”