Bab ve Ezaz'da çetelere eylem: 3 ölü

HRE, Bab ve Ezaz bölgelerindeki eylemlerde işgalci Türk ordusuna bağlı 3 çetenin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk ordusu ve çetelerinin bölgeye dönük saldırı hazırlığında olan gruplarına yönelik eylem düzenledi. Eylemlerde 3 çete öldürüldü.

HRE'nin açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, her gün bölgeye yönelik şiddetli saldırılar gerçekleştiriyor. Efrîn bölgesinin işgal edilmesinden sonra, halkımız çaresiz kalarak göç etmek zorunda kaldı ve göçertildiği halde işgalcilerin saldırılarının hedefi oluyor.

'İŞGALCİLERE AĞIR DARBE VURUYORUZ'

Son dönemde bölgeye ve halkımıza yönelik faşist Türk devletinin tehditlerinden sonra işgalci Türk devletine bağlı çetelerin saldırıları da artmış durumda. Efrîn Kurtuluş Güçleri ve halkımızın savunucuları olarak, işgalci çetelerin bu çabalarını etkisiz hale getirerek, işgalcilere ağır darbeler vuruyoruz. Bu kapsamda 26 ve 28 Haziran’da Bab ile Ezaz bölgelerinde işgalci çetelere ağır darbeler vuruldu.

26 Haziran’da, Bab bölgesinde saldırı hazırlığı içinde olan Ehrar El Şam çetelerine bağlı bir askeri konvoy hedef alındı. Bu eylem sonucunda çetelere ait iki araç imha edildi. 2 çete öldürüldü, 3 çete de yaralandı.

28 Haziran’da, Ezaz bölgesinde saldırı hazırlığında bulunan bir grup çete, birliklerimiz tarafından fark edildi ve çıkan çatışma sonucunda bir çete öldürüldü.”