Barış Anneleri: Şehitlerimizin cenazelerini alıncaya kadar eylemdeyiz

Barış Anneleri, KDP güçlerinin taleplerini Başûrê Kurdistan’daki yetkililere ileteceğini söylemesinin ardından Sêmalka Sınır Kapısı’nda açıklama yaptı.

KDP pususu sonucu Xelîfan’da şehit düşen Şehit Tolhildan Raman ve Şehit Serdem Cudî’nin cenazelerini almak isteyen Barış Anneleri, Sêmalka Sınır Kapısı’nda bir araya geldi.

Açıklamayı Şehit Hevrîn Xelef’in annesi Sûad Mistefa okudu.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Onur çadırı önünde direnen annelerin ve ailelerin direnişini selamlıyoruz. Şehitlerimizin cenazelerini alıncaya kadar eylemimizi sürdüreceğiz. KDP iki defadır Barış Anneleri’nin Başûrê Kurdistan’a geçişine izin vermiyor. Cenazeler Türkiye faşizminin elinde olsaydı onlardan istemezdik, fakat her iki şehidimiz kardeşlerimizin elinde. Onlara bir merasim düzenlenmesi gerekirdi. KDP taleplerimizi kabul etmedi ve iki defadır geçişleri reddediyor. Fakat Barış Anneleri’ne taleplerini Cumartesi günü kabul edecekleri ve yetkililere teslim edecekleri sözünü verdiler. Barış Anneleri, eylemci barışlarını cenazelerini teslim alıncaya kadar sürdürecek. Dört parça Kürtdistan’daki Kürt ulusal birliği ve ortak yaşam önündeki tüm engeller kaldırılıncaya kadar direneceğiz.”