Cizre bölgesi halkı Türk devletine karşı alanlara çıktı

Türk devletinin Kobanê’ye yönelik insansız hava araçlarıyla düzenlediği saldırılara tepki olarak Cizre bölgesinde yürüyüşler yapıldı.

20 ve 23 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 2 sivil ve 3 QSD savaşçısı hayatını kaybetmişti.

Cizre Bölgesi’ndeki Qamişlo ve Hesekê kantonlarında binlerce kişi alanlara çıkarak, Türk devletinin ve bu saldırılara karşı sessiz kalan uluslararası güçleri protesto etti.

AMÛDÊ

Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda onlarca kişi toplandı.

Eylemciler işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayan sloganlar atarken, uluslararası toplumu Türk devletine hava sahasını kapatmaya çağırdı.

Eylemde “Sivillerin hedef alınması insanlığa karşı suçtur” ve “Rusya Türk devletinin işlediği suçların sorumlusudur” yazılı pankartlar dikkat çekti.

Şehîd Cîhad Meydanı’nda mitinge dönüşen eylemde konuşan Kongreya Star Sözcüsü Newroz Elî, “Türk devleti bölgeye dönük işgal saldırılarıyla halkların iradesini ve demokratik ulus projesini hedef alıyor” dedi. Newroz Elî, uluslararası topluma sorumluluklarını yerine getirmesi çağrısında bulundu.

DÊRIK

Dêrîk’de onlarca genç “Türk işgaline hayır”, “Türk devletinin sivillere dönük ihlalleri sona ermeli” ve “Öl Erdoğan” pankartları ile yürüdü.

Şehitler Meydanı’nda kitle adına konuşma yapan Demokratik Birlik Partisi (PYD) yöneticilerinden Hesen Hemze, “Türk devleti demokratik ulus projesini yok etmek için Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük planlar yapıyor. Bütün işgal planlarına karşı sonuna kadar direneceğiz” dedi.

TIRBESPIYÊ

Tirbespiyê’de de aynı amaçla bir protesto yürüyüşü düzenlendi. Eğitim meclisi binası önünde yürüyüşe geçen halk, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınayarka, bu saldırıların önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

TIL TEMIR

Hesekê Kantonu’na bağlı Til Temir’de yüzlerce kişi sokaklara çıktı. Eylemciler Kuzey ve Doğu Suriye’de hava sahasının Türk devletine kapatılmasını istedi.

Yürüyüş Şehit Aileleri Meclisi önünde başladı. Filistin Sokağı’nda mitinge dönen eylemde, Til Temir Yöneticilerinden Seîd Şêxmûs, Til Temir’e yönelik saldırıların aralıksız devam ettiği hatırlattı.

Şêxmûs, Türk devletinin ateşkes ihlallerine dikkat çekerek, işgalci Türk devletinin anlaşmanın birinci gününde anlaşmaya bağlı kalmadığını, anlaşmayı ihlal ettiğini vurguladı.