Cizre yönetimi, Türk devletinin terör saldırılarını protesto etti

Cizre Bölgesi Yürütme Meclisi, Zeyneb Mihemed ve Yılmaz Şero’nun işgalci Türk devleti tarafından katledilmesini protesto etti.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi, Türk devletinin Girkê Legê’de SİHA ile yaptığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklama, Qamişlo kantonunun Amûde ilçesindeki Yürütme Meclisi önünde Meclis Eşbaşkan Yardımcısı Ahîn Siwêd tarafından okundu ve meclise bağlı tüm kurul, büro ve meclise bağlı komiteler eyleme katıldı.

'TÜRK DEVLETİ SOYKIRIM SAVAŞI YÜRÜTÜYOR'

Açıklamada şöyle denildi:

“İşgalci Türk devleti, Silahlı İnsansız Hava Araçlarıyla vahşi ve terörist bir saldırıyla, dün saat 13.50’de Özerk Yönetim kurumlarına ait bir otomobili hedef aldı. Saldırıda hedef alınan Adalet ve İnfaz Bürosu eşbaşkanlarıydı.

Ayrıca dün akşam saatlerinde Zirgan köyleri ağır silahlarla bombalandı. Bunun sonucunda Rîma Ehmed Îsmaîl (14) ve Nayîf Ebdulqadir (14) isimli 2 çocuk şehit düştü ve içinde çocuk bulunan 6 kişi ise yaralandı.

Bu vahşi saldırılar, faşist Türk devletinin bölge halkına karşı yürüttüğü soykırım savaşının devamıdır, Özerk Yönetim’in bölge halkına hizmet etmek, onların güvenliği ve istikrarı için çalışan kurumlarının yanı sıra bölge halkının güvenliğini ve istikrarını hedef almaktadır. Ayrıca bu saldırılar bölgenin asıl sakinlerinin göç ettirmek ve Özerk Yönetim projesini darbelemek amacıyla yapılmaktadır.

Adalet ve İnfaz Bürosu yönetimlerimizin hedef alınması, güvenlik güçlerimiz ve askeri güçlerimiz, Koalisyon güçlerinin işbirliğiyle işgalci Türk devletinin destek verdiği DAİŞ terör hücrelerini imha etme operasyonları ile eş zamanlı olarak gerçekleştirilmektedir. Hesekê’deki Sinaa Cezaevi’ni kontrol altına alma ve Hol kampında hilafet ilan etme çabalarının sonuçsuz kalması üzerine bölgenin istikrarı ile DAİŞ’i yok etmeye yönelik tüm çabalarımızı ve özellikle binlerce DAİŞ'in bulunduğu cezaevlerini zayıflatmak istiyor.

İşgalci Türk devletinin terör saldırılarını kınıyor ve insanlığa karşı savaş suçları olarak görüyoruz. İşgalci Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam, öldürme ve yıkımın sorumlularını uluslararası topluma, Koalisyona ve Rusya’ya gösteriyoruz.

Şehit düşen arkadaşlarımızın aileleri ile tüm Kuzey ve Doğu Suriye halklarına başsağlığı diliyoruz. Yoldaşlarımıza bölgemizdeki kazanımları koruyacağımıza ve bölgede güvenliği sağlayacağımızın sözünü yineliyoruz. Onlar her zaman mücadelemizde öncülerimiz olacaktır.”