DKP/BÖG savaşçıları Rojava’daki mezarları başında anıldı

DKP/BÖG’ün farklı tarihlerde faşizm ve işgale karşı yürütülen savaşlarda “ölümsüzleşen” savaşçıları Rojava’daki mezarları başında anıldı.

DKP/BÖG tarafından yapılan açıklamaya göre, faşizm ve işgale karşı savaşlarda “ölümsüzleşen” savaşçılar, mezarları başında anıldı.

Açıklamada, “Biz DKP/BÖG savaşçıları olarak başta ölümsüz komutanımız Ulaş Bayraktaroğlu’na ve bütün yoldaşlarımıza söz veriyoruz ki; zaferi kazanacağız. Zafer hiç olmadığı kadar yakındır artık. Ödediğimiz bedeller zafere her gün daha da yakınlaştırıyor bizleri. Hiç durmadan zaferi örgütlüyoruz. Hiç durmadan sizlerin adımlarını takip ediyoruz. Ve hiç durmadan aynı sizin gibi zafer gücünü örgütlüyoruz” denildi.

Aynı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Komutanımız Ulaş Bayraktaroğlu’nun önderliğinde Kasım Atılımı ile başlayan yolculuğumuz ilk gününden itibaren bir yenilmez ordusu yaratmıştır. Türkiye sokaklarında, dağlarda, mevzilerde ve her neredeysek ölümsüz yoldaşlarımız ve başkomutanımız oradadır. Hesap sorarken onlar için, kurşunlarımız atılırken onlar için, kalbimiz sürekli onların zafer yolu için atmaktadır. Zaferi onlara, işçi sınıfına ve ezilenlere armağan edeceğiz.

Zafer yakındır! Biz kazanacağız.”

DKP/BÖG savaşçıları Ulaş Bayraktaroğlu’nun mezarı önünde “Özgürlük Gücü” yemini ile anmayı sonlandırdılar.