GÖRÜNTÜLÜ

Doğal tıpla hastalıkların önü alınıyor

Şêxmeqsûd ve Eşrefiye Mahallesi’nde açılan doğal tıp merkezinde halkın sağlıklı bir yaşam sürmesi için alternatif tedavi yöntemleri geliştiriliyor. Şeker, kemik hastalıklarının yanı sıra cilt hastalıkları ve vücut iltihaplanmalarının da önüne geçiliyor.

HALEP'TE DOĞAL TIP

Doğal tıp, geleneksel tıbbın yanı sıra kullanılabilecek etkili bir yöntem olarak Halep’te de tercih ediliyor. Kuzey ve Doğu Suriye şehirlerinde yaygınlaşan doğal tıp merkezlerinden biri de Şêxmeqsûd ve Eşrefiye mahalleleri için 5 yıl önce kurulan Halep Doğal Tıp Merkezi. 


ANF'ye konuşan Halep (Şêxmeqsûd ve Eşrefiye) Doğal Tıp Merkezi Üyesi Rîham Hemreş, “Toplumun yönünü hastanelere verdiği bir süreçte nenelerimizin, annelerimizin bıraktığı mirasla doğal tıpa yönelme kararı aldık. Bazı kimyasal ilaçların çabuk sonuç alabiliyor fakat zamanla yan etkileri tüm vücuda yayılıyor. Doğal tıp yönetimi uzun bir zaman diliminde sonuç alır fakat yan etki yaratmıyor, hastaya zarar vermiyor. Önceleri doğal tıp fazlasıyla rağbet görüyordu. Zamanla talepler azaldı. Tekrar doğal tıpa inancın gelişmesi için toplumu bilinçlendirmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

BİLGE İNSANLARIN TECRÜBELERİNDEN FAYDALANIYORLAR

Bilge insanların tecrübelerinden faydalandıklarını dile getiren Rîham Hemreş, “Bitki çeşitlerinin faydalarını araştırarak da sonuçlara varıyoruz. Ya da hastalıkların nedenlerine yöneliyoruz. Doğru bir teşhis için araştırmak, tecrübeli insanların bilgi hazinesinden yararlanmak çalışmalarımızı geliştirdi” dedi.

Şeker, kemik hastalıklarının, vücut iltihaplanmasının, cilt hastalıklarının ve aşırı kilonun önünü alan tedavi yöntemleri geliştirdiklerini söyleyen Rîham Hemreş, doğal tıp merkezine başvuran hastaların, tedavi yöntemi ve tedavinin sonuncundan memnun kaldıklarını aktardı.

Tedavi sürecinde kullanılan bitkilerin çoğunun Şehba’dan geldiği belirten Rîham Hemreş, belirli zaman dilimlerinde eğitimlerle hastalıklardan korunma yöntemleri ve tedavi boyutunda bilgilendirme yaptıklarını dile getirdi. İlaç ve tıbbi cihazlara karşı olduklarına işaret eden Rîham Hemreş, fizyoterapi ile vücut ağrılarını giderebildiklerini, hastanın ihtiyacı olduğu tedaviyi uyguladıklarını ve halkın doğal tıpa başvurarak sağlık bir bedene sahip olacaklarını da sözlerine ekleyerek konuşmasını tamamladı.