Dünya Belediye Başkanı Ödülü Reqa’ya verildi

Dünya Belediye Başkanı Ödülü bu yıl aralarında Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Leyla Mustafa’nın da olduğu dokuz belediye başkanına verildi.

Dünya Belediye Başkanı Ödülü (World Mayor Award) her yıl dünyanın dört bir yanındaki belediye başkanlarının faaliyetleri izlenerek veriliyor.

Özellikle belediye başkanlarının seçmenlerine yönelik hizmet kalitesi, ulusal ve uluslararası olarak şehirlere katkıları göz önüne alınıyor.

Organizatörler Belediye Başkanı Ödülü’nün ücretsiz olduğunu ve bu seçimin ne bir reklam ne de ticari bir eğilim tarafından yönlendirilmediğini belirtiyor.

Covid-19 salgını ve iklim krizi nedeniyle 2021 Dünya Belediye Başkanı projesinde daha güçlü, daha adil ve daha yeşil kentler esas alındı.

2021 yılı ödülü için dünyanın farklı yerlerinden dokuz belediye başkanı seçildi.

Seçilen dokuz belediye başkanı arasında Reqa Sivil Meclisi Eşbaşkanı Leyla Mustafa, Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Rotterdam Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb de var.

Açıklamada, “Dünya Belediye Başkanı Jüri Ödülü, Suriye'nin Reqa Belediye Başkanı (Sivil Meclis Eşbaşkanı) Leila Mustapha'ya, IŞİD'in işgalinden sonra Reqa'yı yeniden inşa etme çabalarından dolayı verildi” denildi.