Efrînliler Til Rifet katliamını protesto etti

Yüzlerce Efrînli Til Rifet katliamını kınayarak, “Eğer bu katliamın üstü örtülürse bin yıl ailelerinin yüreklerinde kalacak” denildi.

"Çocuklar Umut ve Sorumluluktur" projesinde yer alan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Altın Hilal Hareketi, Eğitim ve öğretim Kurulu, Sosyal İşler Kurulu, Efrîn Aydınlar Birliği ve Spor Birliği üyeleri, Til Rifet katliamında şehit olanları anmak için yürüyüş organize etti.

Fafînê Mahallesi girişinde bulunan Büyük Camii’nin önünde toplanan kitle, şehitlerin fotoğraflarını, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Altın Hilal Hareketi'nin bayraklarını taşıdı.

Fafînê ilçesindeki Til Rifet Şehitliği'nde son bulan yürüyüşte, gerçekleşen bir dakikalık saygı duruşu ardından "Çocuklar Umut ve Sorumluluktur" projesinin açıklaması okundu.

Açıklamada, “Çocuklar kırmızı çizgidir, hakları kutsaldır ve dünya çocuk koruma örgütlerine göre hakları ihlal edilmemelidir” denildi.

Çocuklar, gün ışığında ve herkesin gözleri önünde oyun alanında katledildiği hatırlatılan açıklamada, “2 Aralık 2019'da hayat düşmanları Til Rifet'e göç eden Efrînli çocukların bedenlerine kanlı ölüm saçarak derin bir yara bıraktılar. Eğer bu katliamın üstü örtülürse bir trajedi olacak ve bin yıl ailelerinin yüreklerinden kalacak. Biz dünya çocuklarıyla birlikte bağırmaya devam edeceğiz” diye belirtildi.

Açıklamada son olarak, anlaşmalar imzalayan ve kanunlar çıkaran insan hakları örgütlerine ve uluslararası meclislere, insan haklarını ve yaşamı koruma çağrısında bulunuldu.