Fırtına Almanya’da ulaşımı felç etti

Saarland, Hessen, Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg ve Bavyera özellikle etkilenen eyaletler oldu. Deutsche Bahn, yolculuğa başlamadan önce enformasyon alınmasını tavsiye etti. 

Almanya'da fırtına, demiryolu trafiğinde ciddi kısıtlamalara yol açtı. Deutsche Bahn, Thüringen, Saksonya ve Saksonya-Anhalt'ta DB Regio'nun tren seferlerinin bir sonraki duyuruya kadar askıya alındığını duyurdu. Buna karşılık, uzun mesafeli trafik zor koşullarda devam ediyor. Öğleden sonra trenler tekrar hareket etmeye başladı. Bir demiryolu sözcüsü, "Trafik normalleşene kadar biraz zaman alacak. 

Almanya genelinde gecikmeler ve tren iptalleri bekleniyor. Saarland, Hessen, Rheinland-Pfalz, Baden-Württemberg ve Bavyera özellikle etkilenen eyaletler oldu. Deutsche Bahn, yolculuğa başlamadan önce enformasyon alınmasını tavsiye etti. 

Kuzey Ren-Vestfalya'da uzun mesafeli trafik geçici olarak tamamen askıya alındı. Ekspres trenler ancak üç saatten fazla bir süre sonra Hamburg veya Berlin'den önemli güzergahlarda tekrar hareket etmeye başladı. Bir demiryolu sözcüsü, Düsseldorf-Köln güzergahındaki temizlik çalışmalarının devam ettiğini ve Wuppertal'a giden ICE güzergahının henüz uygun olmadığını söyledi

Kiel yakınlarındaki Schwentinental'de bir kasırga ciddi hasara neden oldu. İtfaiye şefi Kai Lässig, siklonun gövdesini kendisinin gördüğünü bildirdi. Fırtına, yaklaşık 100 metre genişliğinde bir "yıkım yolu" bıraktı.

Alman Meteoroloji Servisi'nin sözcüsü (DWD) fırtınayı bir kasırga olarak sınıflandırıp sınıflandırmadığını, raporlar alındığında kontrol edileceğini söyledi. Sözcü Lässig, birkaç evin ağır hasar gördüğünü bildirdi. Ağaçlar devrildi ve arabalar altında kaldı. Edinilen bilgiye göre, herhangi bir yaralanma olmadı.

Fırtına, Schleswig-Holstein'ın başka yerlerindeki ağaçları da uçurdu. DWD'ye göre, Schleswig-Holstein, Almanya'daki en düşük rüzgar hızlarına sahip federal eyaletlerden biriydi. En şiddetli rüzgar Travemünde'de saatte 89 kilometre hızla ölçüldü.